26 d'abril de 2024

El Museu del Ter s'afegeix al programa de «Museus de Suport Territorial»

La institució col·laborarà amb 39 equipaments patrimonials, la majoria dels quals pertanyen a la comarca d'Osona

elter.net 5 de desembre de 2020 a les 10:47
La presentació va tenir lloc el passat dijous 26 de novembre | elter.net

El Museu del Ter ha estat designat Museu de Suport Territorial (MST). L’activitat de l’entitat manlleuenca sempre s’ha projectat més enllà de l’edifici que ocupa, l’antiga filatura de can Sanglas.


Des de la seva creació el 2004, el museu ha realitzat una important tasca de valorització i divulgació del patrimoni. També ha donat servei i assessorament estable a equipaments museístics i patrimonials d’àmbit supralocal.


Per aquesta raó el Departament de Cultura li ha concedit aquesta categoria temporal, a través de la qual el Museu del Ter rebrà un finançament per seguir realitzant aquestes funcions.


Com a membre del programa de “Museus de Suport Territorial” el Museu del Ter col·laborarà amb 39 equipaments patrimonials, la majoria dels quals pertanyen a la comarca d’Osona. La tasca del museu serà d’acompanyament, podrà assessorar en la planificació i desenvolupament dels projectes que portin a terme aquests equipaments patrimonials bàsics i també coordinarà els projectes i accions conjuntes. En cap cas substituirà les funcions pròpies dels centres, ni significarà una prestació directa de serveis.


El passat dijous 26 de novembre va tenir lloc la presentació de l’entrada del Museu del Ter en el programa. En aquest acte hi va participar Àlex Garrido, alcalde de Manlleu; Magda Gassó, cap del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles; Carles Padrós, coordinador de les xarxes de museus i de Museus de Suport Territorial, i Carles García Hermosilla, director del Museu del Ter.


A Catalunya participen del programa de “Museus de Suport Territorial” cinc equipaments més: l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, el Museu de la Mediterrània, el Museu Comarcal de la Noguera, el Museu Etnològic del Montseny i el Museu de les Terres de l’Ebre.

Etiquetes:
Cultura