26 d'abril de 2024

El cribratge massiu de Manlleu ha detectat 4 positius de covid-19

Els tests ràpids han permès comunicar els resultats pocs dies després de les proves

elter.net 5 de desembre de 2020 a les 18:19
Aquesta setmana s'han instal·lat àrees sanitàries de proves TAR al CAP Manlleu | elter.net

Un total de 398 persones han acudit aquesta setmana al CAP Manlleu per fer-se les proves TAR (Test Antígens Ràpid). L’objectiu d’aquest tempteig era conèixer el nivell de contagi de la covid-19 al municipi i detectar possibles casos asimptomàtics. El cribratge ha servit per detectar 4 positius.


Per posar una comparació, en el cribratge massiu que es va fer a Manlleu durant el setembre hi van passar més de 1.000 persones, de les quals unes 50 van resultar ser positives de covid-19.


Els resultats d'aquest cribratge s’han pogut comunicar pocs dies després de les proves perquè, a diferència de l’anterior, aquest s’ha fet a través de tests d’antígens ràpids, que poden saber si una persona està infectada pel SARS-CoV-2 en qüestió de 20 minuts.


Aquestes setmanes Salut està realitzant cribratges massius a diversos municipis d’arreu de Catalunya. Els darrers dies també s’han organitzat àrees sanitàries de proves TAR a Vic, que també es muntaran la setmana que ve. A Torelló es farà un cribratge massiu el dijous i divendres de la setmana entrant. Un cop hagin acabat tots els cribratges que s’estan duent a terme, Salut emetrà una valoració de la situació.


En la darrera setmana a Manlleu s’han detectat 54 casos nous de positius de covid-19, quatre menys que la setmana anterior.

Etiquetes:
Societat