24 d'abril de 2024

Arriba l'obra «Novè 2a»

A través del Josep, l'Abdellah, en Manuel, la Fina i la Montse es repassarà la història dels pisos de Can Garcia

Albert Vilella 27 de desembre de 2020 a les 12:13
L'obra final s'emetrà el 29 de desembre a les 22 h a través d'El 9 TV i el canal de Youtube del museu | elter.net

El Museu del Ter i la companyia Corcia Teatre presenten avui a les 22 h l’obra ambientada en la història dels pisos de Can Garcia. Després d’unes setmanes descobrint els personatges a través de la docusèrie, la proposta arriba al seu punt final, en un format teatral.


En un principi, “Novè 2a” era una representació, que s’havia d’interpretar durant l’estiu passat. La idea inicial, fruit de la petició de l’Associació de veïns del barri de l’Erm, no es va poder fer realitat a causa de la pandèmia. Tot i això, el Museu del Ter i Corcia Teatre van decidir no abandonar la iniciativa i embarcar-se en un projecte audiovisual que combinés ficció i testimonis reals.


El resultat d’aquesta ambició va ser la docusèrie, que des del 12 de novembre, cada setmana ha presentat un dels personatges que conformen l’obra: en Josep, l’Abdellah, en Manuel, la Fina i la Montse. Aquestes píndoles, amb una durada aproximada de 10 minuts, ja acumulen prop de 15.000 visualitzacions al canal de Youtube del Museu del Ter. L'obra es podrà veure avui, en una única emissió que s’emetrà a les 22 h a través d’El 9 TV i el canal del museu.


La trama comença quan la Montserrat, després d’anys vivint a Barcelona i Itàlia, entra per darrere vegada al novè segona dels pisos de Can Garcia, abans que siguin enderrocats. L’obra repassa, a través de les vivències dels personatges, la història i l’evolució d’aquests blocs emblemàtics.   


L’obra i la docusèrie compta amb la direcció i el guió de Joan Roura, la realització de Xef Vila i la música de Roger Usart. Laia Montforte, Jordi Arqués, Moha Amazian, Anna Presegué i Francesc Pérez són els actors que donen vida als personatges. El projecte audiovisual també ha comptat amb testimonis com el de Miquel Casanovas, membre de l'Associació de veïns del barri de l'Erm, Aissa Handoula, veí dels pisos de Can Garcia, o Montserrat Llorens, de l’Escola d’Adults de Manlleu.


Joan Roura explica que la docusèrie “ha mostrat una part de l’obra que normalment l’espectador no veu, la creació dels personatges”. A cada capítol s’ha pogut conèixer la història que amaga cada personatge i la relació que tenen entre ells. Roura també diu que “ha estat una experiència molt satisfactòria” i que “no descarto tornar a fer alguna cosa amb el mateix format”. El director també agraeix “la voluntat” del Museu del Ter “per tirar endavant projectes com aquest” i que “comptés amb Corcia Teatre per fer-lo realitat”.

Etiquetes:
Cultura