26 d'abril de 2024

La posada en marxa del Teatre Centre ja té data

A partir d'aquí es començarà l'última fase en la qual es reformaran els pisos superiors

elter.net 29 de desembre de 2020 a les 16:23
El procés de reforma del Teatre Centre va començar el 2006 | elter.net

El Teatre Centre podria començar la seva activitat a partir del febrer. En les pròximes setmanes s’acabarà de muntar l’equipament escenotècnic, una de les fases més costoses de la reforma.


De fet, en aquest sentit, el passat mes de setembre la regidora de Cultura, Eva Font, es va reunir amb diferents entitats culturals manlleuenques, per rebre el seu consell i, d’aquesta manera, ser pràctics a l’hora de comprar i reformar.


Un exemple dels resultats d’aquesta reunió, va ser el canvi d’ubicació de la cabina de control, que es preveia muntar a la primera planta i s’ha baixat fins a platea, fent-la més funcional. També s’ha notat en la selecció de l’equip que s’havia de comprar, agafant només aquells elements més necessaris i útils. Malgrat tot això, el cost d’aquesta fase ha ascendit fins a uns 600.000 euros.


Un cop s’acabi aquesta part, es podrà començar a programar obres de teatre, si la pandèmia ho permet. Una de les grans incògnites fins al moment és qui i com gestionarà el Teatre Centre. Tot i que l’Associació Teatre Centre és qui té més opcions, s’haurà de convocar un concurs públic per fer-ho oficial.


A partir d’aquí, amb l’activitat represa, es posarà en marxa la 3a fase i última, arreglar el primer i el segon pis. Per fer-ho l’Ajuntament ha demanat un ajut de 350.000 euros a la Diputació de Barcelona. Amb aquests diners i una part que vindrà finançada a través d’endeutament, es procedirà a fer la reforma. En aquests pisos superiors es preveu que es puguin fer assajos i, fins i tot, espectacles de petit format.   

Etiquetes:
Cultura