26 d'abril de 2024

«La colònia de Borgonyà desapareguda», el nou llibre de Jordi Grané

La publicació de l'obra s'havia d'emmarcar dins la commemoració del 125è aniversari de la colònia

elter.net 30 de desembre de 2020 a les 18:31
L'obra de Jordi Grané forma part de la col·lecció "Catalunya desapareguda"

Jordi Grané ha publicat el llibre “La colònia de Borgonyà desapareguda”. L’obra ha estat editada per Efadós Editorial i s’inclou dins de la col·lecció “Catalunya desapareguda”. Hi ha col·laborat l’Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló, el Museu del Ter i la Diputació de Barcelona.


L’historiador del Museu del Ter s’ha encarregat de buscar i seleccionar 180 fotografies que repassen la història de la colònia de Borgonyà, des de la seva fundació el 1895, fins a la segona meitat del segle XX. La confecció d’aquest recull va començar durant el confinament i es va donar per acabat, després de sis mesos de feina. El llibre se separa en tres capítols: “El paisatge”, “Fabra i Coats” i “Serveis i vida”, on s’hi pot veure l’entorn, l’urbanisme, el funcionament i la vida dins de la colònia.


La publicació de l’obra i la seva presentació s’havien d’emmarcar dins la commemoració del 125è aniversari de la colònia de Borgonyà. La comissió encarregada, de la qual en forma part el Museu del Ter, havia organitzat una vintena d’activitats, repartides al llarg de l’any, per celebrar els 125 anys d’història de la colònia. Malauradament, a causa de la pandèmia es va haver d’anul·lar.


La col·lecció “Catalunya desapareguda” està formada per 97 exemplars que il·lustren racons de tot el territori. El 2019 Jordi Grané ja va publicar l’obra “Manlleu desaparegut”. L’autor no descarta que més endavant es puguin fer segones edicions dels llibres que ha publicat.  

Etiquetes:
Cultura