26 d'abril de 2024

Manlleuencs a les eleccions del 14-F

Marta Moreta, Miquel Sánchez i Benjamí Nieto són els candidats de la ciutat

elter.net 10 de gener de 2021 a les 12:14
El primer acte amb vistes al 14-F a Manlleu va ser de JxCat | elter.net

La campanya electoral per a les eleccions al Parlament de Catalunya començarà a finals d’aquest mes, el 29 de gener. En les darreres setmanes s’han conegut molts detalls sobre la composició de les llistes electorals.


D’entre tots els anuncis, destaca el nou lideratge del PSC, que passarà a mans de l’actual ministre de Sanitat, Salvador Illa. També la presència de manlleuencs i manlleuenques dins les files dels partits catalans. Demà és l’últim dia per presentar les candidatures.


Marta Moreta, regidora socialista de l’Ajuntament de Manlleu, ocuparà la 14ª posició a la llista del PSC per Barcelona; l’activista Miquel Sánchez serà el 47è de la llista de En Comú Podem i Benjamí Nieto, exregidor de l’Ajuntament, serà suplent del PDeCat.


El primer acte amb vistes al 14-F a Manlleu va ser de JxCat. El passat 2 de gener, la segona força política al consistori manlleuenc va organitzar una recollida de signatures al carrer de la Font, a la zona de les tres creus. Aquestes són només necessàries per a aquells partits que es presenten per primera vegada a unes eleccions i no concorren en coalició amb formacions ja establertes anteriorment.


Tot i les males previsions sobre la covid-19, les eleccions que estan previstes el 14 de febrer, de moment, es mantenen. Malgrat això, en el calendari hi ha marcades dues dates clau: el 15 i el 29 de gener. Aquests dos dies la taula de partits s’ha de reunir per decidir si segueix endavant amb els comicis o els ajorna. La decisió dependrà de l’evolució de la pandèmia.


En les eleccions autonòmiques del 21-D del 2017, Ciutadans va ser el partit més votat, però les forces sobiranistes van obtenir més escons i van investir a Quim Torra com a president. A la comarca d’Osona, a les eleccions municipals del 2019, JuntsxCat-Junts va ser la formació amb més representació al consistori vigatà i ERC-Junts Fem Manlleu ho va ser a la capital del Ter. La candidatura encapçalada per Àlex Garrido va aconseguir 3.012 vots i 9 regidors.   

Etiquetes:
Política Municipal