25 d'abril de 2024

5.336 patinadors i patinadores tot i la pandèmia

La pista de gel tanca el Badanadal després de 36 dies d'activitat adaptada a la Covid-19

elter.net 12 de gener de 2021 a les 13:15
La pista ha obert durant 36 dies consecutius | elter.net

La pandèmia generada per la Covid-19 no va impedir que es col·loqués un any més la tradicional pista de gel a la plaça Fra Bernadí, que ha tancat l’edició d’enguany amb la participació de 5.336 patinadors i patinadores.


La decisió de col·locar la pista va ser complexa i va penjar d’un fil fins a l’últim moment. Els constants canvis en el Procicat per controlar i frenar la pandèmia feien molt inestable l’obertura de la pista de gel, que va estar disponible des del 6 de desembre fins al passat 10 de gener. Donada la situació actual, l’equipament aquest any es va dividir en dos i només s’hi podia accedir amb reserva prèvia. En el marc del Badanadal, aquesta ha estat l’única activitat que s’ha pogut realitzar perquè era a l’aire lliure i altres espais com la ludoteca o l’Express no s’han pogut obrir al públic.


Les pistes de gel, que han complert 20 anys i enguany ampliaven la seva superfície a 800 metres quadrats, han reduït el seu aforament seguint instruccions del Procicat, però s’han pogut mantenir obertes fins al 10 de gener, acollint 6 persones per torn de patinatge i pista, complint amb les mesures vigents en tot moment. Finalment 5.336 patinadors i patinadores han pogut gaudir d’aquesta instal·lació esportiva i de lleure a l’aire lliure. Es tracta d’un 67 % menys que en l’última edició a causa de les mesures i limitacions fixades per la Covid-19. 


L’objectiu principal de l’activitat, malgrat la situació sanitària viscuda durant els últims mesos de 2019, ha estat el d’oferir un espai segur per tal que la ciutadania pugui gaudir d’aquesta tradicional activitat i dinamitzar el comerç local i la ciutat durant les festes de Nadal a Reis, tot i ser conscients que el nombre de patinadors i ingressos es veurien molt reduïts respecte d’altres edicions.


Entrades gratuïtes distribuïdes pel MAB Manlleu i implicació del comerç


El MAB Manlleu, que sempre ha apostat per aquesta activitat, aquest any ha tornat a distribuir entrades gratuïtes per la pista de gel, que s’han repartit entre els clients dels establiments associats i ha col·laborat aportant 6.000 euros a l’activitat. Un total de 21 empreses de Manlleu i Osona han apostat per promoure’s a través de les tanques promocionals de les pistes de gel i col·laborar amb aquesta activitat de dinamització comercial i de ciutat. Aquestes dades refermen que el Badanadal i les pistes de gel son l’activitat principal de dinamització comercial i de la ciutat.


La presència d’alumnes creix notablement respecte d’edicions anteriors


Malgrat això, un total de 1.498 alumnes han pogut patinar en grup, duplicant pràcticament la xifra d’alumnes que van poder patinar en grup en l’última edició (996 alumnes), en tractar-se de grups bombolla ampliada. 


Entre altres mesures preses, aquest any s’han ampliat les superfícies per patinar, quadruplicant els espais destinats a canvi de patins, amb accessos separats i reservats, i creat un protocol pensat per tal que els patinadors puguin gaudir de l’activitat amb total seguretat i complint les mesures fixades actualment.

Etiquetes:
Societat