26 d'abril de 2024

262 persones vacunades a la Residència Aura i a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu

En total a la Capital del Ter 337 usuaris i professionals ja han rebut la primera dosi

elter.net 16 de gener de 2021 a les 09:52
Ramon Corominas va ser el primer usuari de la Residència Aura de Manlleu que va rebre la vacuna | CHV

Un total de 262 usuaris i professionals ja han rebut la primera dosi de Pfizer-Biontech, una de les vacunes contra la covid-19, a la Residència Aura i a l’Hospital Sant Jaume de Manlleu. El manlleuenc Ramon Corominas, usuari de la Residència Aura, va ser el primer a rebre la vacuna aquest passat divendres.


Corominas explica que “esperava amb candeletes aquest moment” perquè els mesos de confinament van ser “molt durs” i vol veure ben aviat com “podem tornar a sortir i recuperar la nostra vida quotidiana d’abans de la pandèmia”. A la Residència Aura es van vacunar 114 usuaris i 64 professionals del centre residencial, el 70% de la plantilla. Per altra banda, a l’Hospital Sant Jaume de Manlleu es van vacunar 84 professionals. En la primera etapa del pla de vacunació, s’administren les dosis entre els integrants dels grups que s’han fixat com a prioritaris: els residents i els treballadors de les residències de gent gran, els sanitaris i totes aquelles persones que tenen més de 80 anys.


La campanya de vacunació a la comarca d’Osona va arrencar a Vic el 5 de gener i quatre dies després va arribar a Manlleu. La primera ronda de vacunacions a la Capital del Ter es va fer a la llar Osonament i a la llar-residència que Sant Tomàs té al municipi manlleuenc, a la Plaça dels Àlbers. En total es van administrar 75 dosis.


Després de la primera vacunació, cal fer-ne una segona, 21 dies després de rebre la primera dosi. Per tant, durant el mes de febrer s'haurà de repetir la campanya de vacunació a les residències i centres mèdics manlleuencs.

Etiquetes:
Societat