24 d'abril de 2024

L'odissea de Gerard Farrés al Dakar 2021

El pilot manlleuenc ha enfrontat una competició plena d'entrebancs i problemes tècnics

elter.net 16 de gener de 2021 a les 18:20
El Dakar celebrat a l'Aràbia Saudita ha acabat aquest divendres passat

Gerard Farrés ha finalitzat el Dakar 2021. Ho ha fet en onzena posició en la categoria SSV/T4, amb un temps de 59 h, 27 minuts i 50 segons. Un resultat molt allunyat de les aspiracions inicials, però marcat per les dificultats mecàniques i externes que el pilot manlleuenc ha hagut d’afrontar a cada etapa. El ral·li va començar el 3 de gener i ha acabat aquest divendres passat.


Enguany el Dakar es tornava a córrer a l’Aràbia Saudita. Els participants han hagut de superar els 7.646 kilòmetres de recorregut, repartits en dotze etapes, amb sortida i arribada a Jiddah. La competició es preveia complicada i així ha sigut. A les dunes i als trams pedregosos, s’hi ha afegit les novetats d’aquesta 43a edició, com per exemple, el nou procediment amb els llibres de ruta, que aquest any es repartien moments abans de l’inici de l’etapa.


Gerard Farrés i el seu copilot Armand Monleón eren un dels favorits per liderar la categoria Side by Side. De fet, la parella de Montser Energy Can-Am va aconseguir grans resultats en la primera i la segona etapa, assolint la 5a i la 2a posició respectivament. Tot i aquest bon inici, a partir de la tercera etapa la situació es va torçar, un problema amb el turbo va fer perdre a l’equip 37 minuts. Això només era el principi del malson.


En la quarta i cinquena etapa un problema elèctric va obligar Farrés a conduir a una velocitat d’entre 50 i 80 km/h. L’objectiu va canviar, l’esperança de guanyar la competició es començava a esvair. En la sisena etapa Farrés i Monleón van aconseguir una segona posició, però després de la jornada de descans del 9 de gener, van tornar els problemes mecànics. A la llista d’entrebancs també s’hi van sumar una tanca metàl·lica que no van poder esquivar i dues etapes més en les quals Gerard Farrés va fer més de mecànic, que de pilot. Finalment, en les tres últimes etapes la parella va poder rendir al màxim nivell, van aconseguir una segona posició, tot i que en aquell moment, Farrés i Monleón estaven més centrats a assistir als seus companys de l’equip Montser Energy Can-Am.


Un Dakar especialment complicat pel pilot manlleuenc que, malgrat tot, mai ha tirat la tovallola i que mai ha deixat de ser optimista.    

Etiquetes:
Esports