24 d'abril de 2024

Jutgen l'excapellà de Manlleu, David Vargas, per casar una dona amb un mort perquè ella cobrés l'herència

S'enfronta a vuit anys de presó per presumptament haver falsificat un matrimoni

elter.net 20 de gener de 2021 a les 17:26
Vargas va ser capellà a Manlleu entre el 2005 i el 2006

L’excapellà de Manlleu entre el 2005 i el 2006, David Vargas, ha estat jutjat per, presumptament, falsificar un matrimoni entre una dona i un mort perquè ella pogués cobrar l’herència del difunt.


Ho explica el diari Regió7 aquesta setmana. Els fets es remunten poc després que Vargas marxés de Manlleu, el 2008, quan una de les acusades del cas, que va morir el 2018, que mantenia amistat amb el capellà, van estampar la signatura del mort en l’expedient matrimonial, fingint que l’1 de juliol del 2008, pocs mesos abans de la mort de l’home, s’havien casat. El difunt no tenia descendents directes, només dos nebots com a parents més pròxims i se’n va aprofitar la dona, amb la presumpta falsificació de David Vargas, per cobrar una herència per valor de gairebé mig milió d’euros.


El fiscal acusa l’excapellà de Manlleu i exrector de Sant Vicenç de Castellet, entre d’altres, de falsedat en document oficial i d’estafa agreujada, amb una condemna de vuit anys de presó i 14.600 euros de multa. També demana que s’inhabiliti l’acusat per exercir qualsevol càrrec públic i també en el sí de l’església catòlica.


Detingut el 2019 per estafes


El desembre del 2019, David Vargas va ser detingut acusat d’estafar àvies amb qui establia una relació de confiança. A més, la policia també va localitzar un traster de l’excapellà de Manlleu amb més de 3,5 milions d’euros, joies i altres documents. Anteriorment, Vargas ja havia estat denunciat per una família de la comarca per haver intentat quedar-se una relíquia amb l’excusa d’exposar-la quan hi anés el bisbe i l’any 2013, el bisbat de Vic va expulsar-lo de forma permanent.

Etiquetes:
Societat