25 d'abril de 2024

Finalitza una edició especial del Manlleu Galeria d'Art

Durant dos mesos, en plena pandèmia, els carrers de la ciutat s'han omplert d'art contemporani

elter.net 28 de gener de 2021 a les 17:13
Enguany s'ha celebrat la 7a edició de la MGA

El passat 10 de gener va finalitzar la setena edició de la Manlleu Galeria d’Art, deixant enrere dos mesos d’art contemporani als carrers de la ciutat.


En aquesta edició única no només s’han complert els objectius proposats de cada any, com ara donar a conèixer els locals desocupats i acostar l’art contemporani a tota la població, sinó que enguany la mostra ha tingut més que mai, un rerefons que ha permès evidenciar la importància del comerç de proximitat i la salut entesa tant en l’àmbit particular com de societat. En un any en què s’han vist per primera vegada carrers buits i comerços tancats, conseqüència de la pandèmia actual, els aparadors i espais de la MGA7 han donat llum en sentit literal i figurat, als nostres carrers, utilitzant l’art com a mitjà de comunicació i mostra de salut.


La MGA7 d’enguany, en què 8 locals comercials en desús i espais municipals han pres vida amb les obres de 12 artistes de renom, també s’ha adaptat a la realitat actual i ha tingut un major pes del format digital, oferint una inauguració i una visita guiada a la web, i exposant el treball de tres artistes directament en format digital. S’ha venut una obra artística i les visualitzacions del contingut audiovisual han tingut més de 2.500 visites. Per tant, estem davant d’una edició d’èxit i que ha obtingut un gran ressò mediàtic. Cal remarcar que s’ha mantingut, sense alterar la seva essència, enmig de totes les dificultats i cancel·lacions que el món cultural està patint i que, fins i tot, ha impulsat accions que es preveu que continuïn en futures edicions.

Etiquetes:
Cultura