24 d'abril de 2024

El Cicle Gaudí porta el film «Uno para todos» a Manlleu

La pel·lícula ha estat dirigida per David Ilundain i protagonitzada per David Verdaguer

elter.net 30 de gener de 2021 a les 10:43
Demà a les 19 h el cinema Casal de Gràcia acollirà la projecció | elter.net

El Cicle Gaudí estrena l’any amb la pel·lícula “Uno para todos” del director David Ilundain. El film es podrà veure demà al cinema Casal Gràcia, situat al Carrer Roca de Manlleu, a partir de les 19 h. La proposta cinematogràfica, que reivindica la figura dels docents d’avui en dia, està protagonitzada per David Verdaguer i un repartiment d’actors infantils sense experiència prèvia davant les càmeres.


La ficció, basada en fets reals, comença quan l’Aleix, un professor interí, decideix acceptar una feina com a tutor d’una classe de sisè de primària en un poble petit d’Aragó, Caspe. Allà es troba amb un context educatiu desconegut i la tasca de reintegrar a un nen que, per culpa de la seva malaltia, ha estat un temps absent. El problema és que els seus companys i companyes no volen que torni a la classe.


David Ilundain ha dirigit sis curtmetratges, entre els quals destaquen “Flores” (2002), “En el frigo” (2004) i “Acción-Reacción” (2008). El 2015 va fer el salt als llargmetratges amb “B, la película”, un film basat en la declaració que Luis Bárcenas va realitzar davant el jutge Pablo Ruz, sobre la comptabilitat B del Partit Popular. "Uno para todos" és el segon llargmetratge del director navarrès. Per altra banda, David Verdaguer és conegut per protagonitzar pel·lícules com “10.000 km” (2014) i “Els dies que vindran” (2019). En altres àmbits, recentment ha presentat el programa “Tabús” de TV3.


El Patronat de Casal de Gràcia ha programat la projecció de “Uno para todos” per demà a les 19 h. El preu de l’entrada és de 4,50 euros. Per a més informació es pot enviar un correu a patronat.gracia@gmail.com o trucar al 93 851 50 22. El Cicle Gaudí porta cada mes una pel·lícula de producció catalana i d’estrena molt recent. Pel mes de febrer es preveu la projecció de “La boda de rosa”, dirigida per Iciar Bollain.   

Etiquetes:
Cultura