25 d'abril de 2024

La Policia Local identifica i sanciona a persones reincidents que apareixen en un vídeo incomplint les mesures Covid

Alguns dels joves ja estaven a la festa que es va desallotjar el passat 9 de gener a la mateixa zona

elter.net 5 de febrer de 2021 a les 10:07
Les imatges es van fer virals per les xarxes socials

El vídeo d’un grup nombrós de joves incomplint les mesures Covid ha estat compartit aquests últims dies per grups de Whatsapp i xarxes socials.


En les últimes setmanes han estat dos els vídeos relacionats amb Manlleu que han “corregut” per les xarxes. En un d’ells es veia un grup de joves incomplint vàries mesures Covid, principalment l’ús de la mascareta i superar el nombre màxim de persones que poden reunir-se. L’altre vídeo mostrava un robatori amb violència a un establiment comercial de la ciutat i les imatges procedien de la càmera de seguretat del propi establiment. A través de les imatges audiovisuals del robatori s’han identificat les dues persones que el cometen, se’ls ha relacionat amb altres delictes i se’ls han instruït diligències.


En el cas del vídeo del grup de joves, la Policia Local ha identificat als infractors i s’ha aixecat acta per totes les infraccions identificades. Alguns dels joves que apareixen en aquest vídeo estaven presents també en una festa que es va desallotjar el passat 9 de gener i en la que se’ls va sancionar per incomplir les restriccions aplicades amb motiu de la Covid-19. Algunes de les persones que apareixen al vídeo, suposadament gravant un vídeo clip, son per tant reincidents i en les denúncies realitzades es recull aquest fet com a fet agreujant, cosa que comporta que les sancions per infraccions greus per reiteració van dels 3.001 als 60.000 euros.


S’està investigant també la responsabilitat dels organitzadors de la concentració ja que l’Ajuntament de Manlleu no en tenia coneixement i per tant no estava autoritzada. Els organitzadors podrien ser sancionats per infraccions molt greus que poden comportar sancions entre 60.000 i 600.000 euros.


Des de la Policia Local de Manlleu envien un missatge clar, afirmant que actituds com aquestes que a més es graven i es publiquen a les xarxes no gaudiran d’impunitat, ja que de forma proactiva la policia cerca aquestes imatges i si ho creu convenient inicia una tasca d’identificació, relació amb altres delictes i denúncia.

Etiquetes:
Societat