23 d'abril de 2024

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, explica a Manlleu que cal apostar per la transició energètica

Del projecte del parc fotovoltaic diu que «la ponència d'energies renovables va dir que no era viable i es va aturar»

Raimon Roma 5 de febrer de 2021 a les 17:06
El conseller Damià Calvet (tercer per l'esquerra), a l'empresa Lavola de Manlleu | elter.net

Aquest divendres, en un acte organitzat per Junts x Cat de Manlleu, el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, ha visitat la ciutat i, en concret, les empreses Anthesis Lavola i Esbelt.


El conseller va ser acompanyat pels regidors Arnau Rovira i David Bosch i també va fer acte de presència l’alcaldessa de Vic, Anna Erra. El conseller va posar el focus d’atenció del seu discurs en la necessitat que existeix a Manlleu, a la comarca i arreu de Catalunya de dirigir-se cap a una “transició energètica” per aconseguir enfortir la societat, les institucions i que permeti una “reactivació econòmica que tingui en l’agenda verda el centre de totes les decisions”. “Cal apostar per l’economia circular, per la mobilitat sostenible i per la transició energètica, el país ha d’apostar-hi”.


Calvet ha parlat des de l’empresa Lavola, una entitat que “té molts anys d’història vinculats a les polítiques del medi ambient i sostenibilitat del país”. Després ha visitat Esbelt, de la que ha comentat que empreses com aquesta contribueixen que Catalunya “sigui una potència industrial del sud d’Europa amb la seva inspiració en l’agenda verda per orientar la producció cap a l’economia circular”.


El projecte del parc fotovoltaic a la zona de Manlleu, Torelló i l’Esquirol, inviable


“Una ponència d’energies renovables, que la formen diferents departaments de la Generalitat, decideixen si un projecte elaborat per privats és viable o no, i en aquest cas es va descartar a la primera per l’impacte paisatgístic que tenia”, recalcava el conseller Damià Calvet preguntat pel macroprojecte de plaques fotovoltaiques que es volia instal·lar a la zona de Lourdes. Calvet tornava a destacar que cal fer una transició energètica i utilitzar energies renovables per deixar de recórrer a combustibles fòssils que acceleren el canvi climàtic, però no amb projectes com l’esmentat.


Finalment, el conseller va donar importància al fet que l’Ajuntament de Manlleu aprovi en uns dies l’Agenda 2030, una línia que ha d’enfortir les institucions i que a través d’aquest concepte de sostenibilitat es pugui enfortir tota la societat.

Etiquetes:
Política Municipal