25 d'abril de 2024

La CUP reivindica a Manlleu la gestió pública de l'aigua en un acte de campanya pel 14-F

La roda de premsa va comptar amb la presència de la diputada al Parlament, Maria Sirvent

elter.net 6 de febrer de 2021 a les 12:14
La roda de premsa va tenir lloc aquest divendres passat al passeig del Ter | elter.net

La CUP va fer una roda de premsa al passeig del Ter de Manlleu aquest divendres per presentar el seu programa electoral per a les eleccions del 14-F, i un dels punts principals de la trobada va ser presentar el programa del “Cicle de l’aigua” que, entre d’altres objectius, reclama la remunicipalització del servei a la ciutat.


En l’acte hi va participar Maria Sirvent, diputada de la CUP-CC al Parlament; Basha Changuerra, regidora a Moià i número 5 de la candidatura per Barcelona a les eleccions del 14-F i Jesús Soler, membre del Grup de Defensa del Ter. En aquesta campanya la CUP no realitzarà actes públics i es limitarà a fer actes en línia i rodes de premsa.


Maria Sirvent va encetar l’acte dient que “si seguim amb les coses tal com estan, no tenim present ni futur” i que cal posar la vida per damunt dels interessos econòmics. “Cal blindar els drets que garanteixin la vida”, va dir. La roda de premsa tenia per objectiu presentar les propostes de la CUP de cara a les eleccions del 14-F, però també explicar el programa del “Cicle de l’aigua”. Basha Changuerra va dir que “l’aigua és un bé comú imprescindible per la vida”, que “en cap cas ha d’estar en mans d’empreses privades que busquen el lucre econòmic”. Des de la candidatura, va assegurar, “es lluitarà per assegurar l’accés a l’aigua i al sanejament, com un dret humà, un dret universal”. La proposta de la CUP és fer un pacte social i institucional per l’aigua pública, que inclou totes aquestes reivindicacions.


Jesús Soler va aprofitar la seva intervenció per recordar que a Manlleu ja fa mesos que ha començat un moviment per la remunicipalització de l’aigua, encapçalada per la plataforma “Aigua Pública Manlleu”. El membre del GDT va dir que “l’aigua és un bé de primera necessitat” i que “diverses ciutats ja han fet el pas per recuperar-ne la gestió pública”.

Etiquetes:
Política Municipal