24 d'abril de 2024

ERC assumeix la presidència i Aragonès exigeix a Sánchez que segui a negociar «un referèndum sense repressió»

El republicà es presentarà a la investidura i vol posar d'acord els partits a favor de l'autodeterminació i l'amnistia

ACN 15 de febrer de 2021 a les 09:25
Aragonès va ser acompanyar tota la nit electoral per Oriol Junqueras | ACN

El cap de llista d'ERC, Pere Aragonès, ha emplaçat les forces independentistes i les favorables al dret a l'autodeterminació i l'amnistia a donar-li suport per ser investit president de la Generalitat.


En una compareixença, Aragonès ha celebrat haver "frenat" l'operació d'Estat que pretenia "expulsar" l'independentisme de les institucions amb els vots de l'extrema dreta. El republicà s'ha dirigit al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i li ha dit que és el moment de resoldre el conflicte polític. "Resoldre-ho votant en un referèndum sense repressió, lliurement i democràticament", ha apuntat. També s'ha dirigit a la comunitat internacional i els ha demanat involucrar-se després que l'independentisme hagi superat el 50% dels vots.


Pere Aragonès ha iniciat la compareixença celebrant que l'independentisme hagi superat el 50% dels vots i que s'iniciï una "nova etapa" a Catalunya. "Tenim una força immensa per aconseguir l'amnistia, l'autodeterminació, la llibertat dels presos polítics i els exiliats. El resultat és clar", ha apuntat. El republicà s'ha compromès a "posar d'acord" totes les forces polítiques independentistes i les partidàries al dret a decidir, l'autodeterminació i l'amnistia. Ha celebrat que el resultat del 14-F suposin tenir una majoria de diputats d'esquerres i que cal un "lideratge" d'ERC per l'amnistia, l'autodeterminació i la reconstrucció des de l'esquerra.


Així, Aragonès ha insistit en l'aposta per la via àmplia i s'ha dirigit a tots els catalans i els ha dit que "treballaran per a tothom". També ha constatat que "no hi ha temps per perdre" i ha emplaçat totes les forces a sumar-se a la via àmplia. Ha dit que no es conforma en rebre el suport dels diputats independentistes sinó que vol sumar a la governabilitat els favorables a l'amnistia i l'autodeterminació.


Per la seva banda, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha celebrat que ERC recuperi la presidència de la Generalitat després de 80 anys. Junqueras ha dit que els republicans estan compromesos en culminar el procés amb la república "estenent la mà a la resta de formacions del país".

Etiquetes:
Política Municipal