26 d'abril de 2024

Manlleu dona suport a Pablo Hasél

Unes desenes de persones es van concentrar a la plaça; a Vic es van produir greus aldarulls

elter.net/ACN 17 de febrer de 2021 a les 10:36
Alguns dels concentrats a la plaça de Manlleu | CUP

Aquest dilluns a la tarda unes desenes de persones es van concentrar a la plaça Fra Bernadí de Manlleu per donar suport al raper Pablo Hasél, empresonat per l’estat espanyol per unes piulades i unes lletres de cançons principalment contra la monarquia, en un greu atac contra la llibertat d’expressió.


La convocatòria a Manlleu la van realitzar entitats com la CUP o el Casal Boira Baixa i els assistents van exhibir una pancarta amb el lema “Llibertat Pablo Hasél” i es van dir unes paraules exigint la llibertat del músic i denunciant la repressió de l’estat espanyol. Fa uns dies, aquesta pancarta la va col·locar l’entitat independentista al pont de Can Molas. Pablo Hasél va ser detingut a la Universitat de Lleida aquest dimarts al matí i els Mossos es van emportar Hasél enmig de crits de suport d'estudiants i altres persones que s'havien concentrat a la universitat. Els agents van treure un a un els estudiants que s'havien atrinxerat a l'edifici amb el raper per donar-li suport, en una tancada que va començar dilluns. Hasél està condemnat a 2 anys i 9 mesos per l'Audiència Nacional per enaltiment del terrorisme i justificava la tancada al rectorat per evitar posar "fàcil" la detenció perquè ingressi a presó.


Incidents a la manifestació de suport a Pablo Hasél a Vic amb llançament de pedres a la comissaria dels Mossos


Centenars de persones es van concentrar aquest dilluns al vespre a la Plaça Major de Vic per donar suport al raper lleidatà Pablo Hasél. Un cop finalitzada la protesta, els concentrats es van desplaçar cap a l'edifici dels jutjats i, finalment, a la comissaria dels Mossos. Aquí, segons informa el cos policial, grups de persones "amb actitud violenta" van protagonitzar diversos incidents.


Els concentrats van trencar vidres del jutjat i de la comissaria dels Mossos, amb el llançament de pedres contra l'edifici i la primera línia policial. També es van cremar contenidors. Finalment, els Mossos van dispersar els manifestants disparant projectils de foam. La vesprada es va saldar amb onze Mossos d’Esquadra ferits i quatre detinguts.

Etiquetes:
Societat