26 d'abril de 2024

Colomer Munmany trenca les negociacions de l'expedient de regulació amb el comitè d'empresa

El principal escull ha estat que la direcció de l'empresa proposa el pagament de les indemnitzacions a llarg termini

El Ter 11 de febrer de 2009 a les 12:15
Interior de la fàbrica de Colomer Munmany
Les negociacions entre la direcció del grup pelleter Colomer Munmany i el comitè d'empresa es van trencar aquest dimarts. Les dues parts miren d’acordar les compensacions que han de rebre els 95 treballadors afectats pel futur expedient de regulació d'ocupació que ha de presentar l'empresa, amb una plantilla total de 140 persones.

Segons han explicat des del comitè el principal escull ha estat que la direcció de l'empresa de Vic proposa el pagament de les indemnitzacions a 'molt llarg termini'.

Climent Pujol, membre del comitè, assegura que actualment la situació econòmica i de futur de la pelletera no permet 'la confiança' de deixar els treballadors sense indemnització.

La direcció ha manifestat que amb l'actual situació del mercat del curtit hi ha un 'excedent de personal'. Els treballadors pensen que després del trencament la direcció tirarà 'pel dret' i presentarà l'expedient sense acord amb la plantilla. Dissabte els treballadors faran una assemblea per analitzar la situació i es podria aprovar un calendari de mobilitzacions.

La factoria del grup a la capital osonenca està situada a Can Bauman. Aquesta planta, però, ja està previst que tancarà i la companyia es traslladarà en una nova factoria molt més petita, situada al polígon Les Cassasses de Vic. En aquesta planta més reduïda s'hi volen fer els acabats de pells i producció de sèries curtes per a grans marques de moda europees. El principal projecte de Colomer Munmany és ara una aliança estratègica amb la societat xinesa Henan Prosper amb qui han creat una societat conjunta amb majoria de participació asiàtica. Aquesta societat crearà una planta a la Xina on la mà d'obra és molt més barata.
Etiquetes:
Economia i empresa