26 d'abril de 2024

El Teatre Centre, a punt

L'equipament ja està preparat per acollir esdeveniments culturals; el pròxim pas serà desencallar la gestió de l'espai

Raimon Roma 19 de febrer de 2021 a les 15:48
L'equipament instal·lat al Teatre Centre | elter.net

L’equipament escenotècnic del Teatre Centre ja està instal·lat. Al matí d’aquest divendres s’ha presentat davant representants d’entitats culturals de Manlleu, que han vist in situ el funcionament de l’equipament.


Es tracta d’un dels passos més importants, sinó el que més, perquè el Teatre Centre pugui obrir les portes. L’Ajuntament ha fet una inversió de més de mig milió d’euros i els resultats ja s’han pogut observar. S’ha equipat l’espai amb tots els elements necessaris per a un correcte funcionament, com els focus, els altaveus o la taula de so, que estarà situada a la part del darrere de les butaques de la platea. A més, també hi ha un projector i una pantalla gegant per projectar-hi pel·lícules, amb la qual es podran realitzar esdeveniments importants per la ciutat com, per exemple, el Manlleu Film Festival. També s’ha situat una pantalla al vestíbul, als camerinos i darrere l’escenari per seguir en directe tot el que està passant a l’escenari.


L’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, explicava que el teatre “fa molt goig” i que s’han buscat “les millors solucions i la millor tecnologia” per tenir un teatre “de primera línia” a Manlleu. Fa uns mesos, abans d’instal·lar l’equipament escenotècnic, es va fer una trobada amb representants d’entitats culturals perquè poguessin dir la seva i demanar necessitats, que s’han tingut en compte a l’hora de realitzar la instal·lació. Els mateixos representants d’entitats com el Teatre Centre o els Amics de la Música han estat presents aquest divendres a la posada en escena del teatre.


Donar vida al teatre i encomanar la gestió, pròxims passos


Un cop instal·lat tot l’equipament necessari perquè funcioni el teatre, ara cal posar-lo en marxa. Al mes de març ja hi ha previst que comenci a haver-hi activitat. També, un pas molt important serà conèixer qui portarà la gestió del Teatre Centre. Segons Garrido, “estem buscant la fórmula legal perquè ho faci gent i entitats del teatre, creiem que és la millor opció”.

Etiquetes:
Cultura