26 d'abril de 2024

La Generalitat presenta un nou pla d'ajuts per a treballadors i empreses en ERTO

El pla disposa d'un import de 618 milions d'euros i quatre línies d'actuació

elter.net 21 de febrer de 2021 a les 09:56
Es poden sol·licitar les ajudes a través de la pàgina web de l'OPE Manlleu | elter.net

El govern ha posat en marxa un nou pla d’ajudes econòmiques per als sectors més afectats per les mesures de contenció de la Covid-19. En total, 618 milions d’euros que es repartiran entre quatre línies d’actuació: persones autònomes, petites i micro empreses, treballadors en ERTO i un nou ajut per a la formació de persones treballadores també en situació d’ERTO.


La sol·licitud d’ajudes per a les persones autònomes es va obrir el passat 19 de febrer i es mantindrà fins al 26 de febrer a les 15 h. La dotació econòmica per cada sol·licitant serà de 2.000 euros i es calcula que se’n beneficiaran uns 140.000 treballadors autònoms. Hi podran accedir les persones que ja van rebre l’ajut en edicions passades i nous sol·licitants, que potser en aquell moment no complien els requisits, però ara sí.


També s’ha obert un nou ajut directe per a persones treballadores en situació d’ERTO. El període de sol·licitud acabarà el proper 25 de febrer a les 15 h. Els beneficiaris rebran un mínim de 600 euros i es preveu arribar a unes 175.000 persones. Per altra banda, s’ha engegat un nou ajut per a la formació de les persones que es troben en situació d’ERTO. L’objectiu és ajudar a aquests professionals en la seva possible reorientació i requalificació. El pressupost d’aquesta línia és de 25 milions d’euros.


El pressupost que es destinarà a petites i micro empreses és de 208 milions d’euros. L’objectiu és mantenir els llocs de treball i va dirigit a empreses de menys de 50 treballadors amb una facturació de fins a 10 milions d’euros anuals, que tinguin treballadors en situació d’ERTO a data 31 de desembre de 2020. El màxim està fixat en 30.000 euros per empresa, 2.000 euros per cada treballador. Per acollir-se als ajuts, l’empresa s’haurà de comprometre a mantenir la contractació dels treballadors fins al 31 de desembre de 2021, si no és així, perdrà la totalitat de la subvenció. El termini per sol·licitar aquesta ajuda serà demà a les 12 h. 


Per a més informació o per sol·licitar l’ajut podeu consultar la pàgina web de l’OPE Manlleu.

Etiquetes:
Societat