26 d'abril de 2024

Els comerços del MAB preparen cinc dies de «rematades»

Es trobaran principalment estocs d'hivern a preus molt rebaixats

elter.net 25 de febrer de 2021 a les 11:06
Aquest any no es podrà celebrar la Mabiganga, que reunia el comerç local a la plaça Dalt Vila | elter.net

De l’1 al 5 de març, els comerços del Manlleu Associació de Botiguers (MAB) celebraran la “Mabirematada”, cinc dies amb productes a preus molt rebaixats, principalment, amb estocs d’hivern.


Aquesta iniciativa substitueix la tradicional “Mabiganga”, que es feia cada any el primer diumenge de març i que reunia els comerços a la plaça Dalt Vila. A causa de la situació pandèmica actual, s’ha optat per canviar el format per evitar aglomeracions i se celebraran cinc dies de “rematades” a l’interior de cada un dels establiments. Un dels objectius de la campanya és reactivar el comerç local, un sector molt perjudicat per la Covid-19 i al mateix temps reivindicar que les botigues son espais segurs. Si el Procicat modera les restriccions i permet que el comerç no essencial obri també els caps de setmana, aquest esdeveniment s’allargarà fins al dissabte 6 de març.


Durant l’hivern comerços que venen productes, per exemple, per l’equipament de la persona o els establiments de restauració han patit i continuen patint molt les conseqüències de les restriccions i la idea d’aquesta “Mabirematada” és que es comenci a veure més moviment al comerç local. Cal remarcar també que comerços com els que es dediquen a l’equipament de la llar fins i tot han incrementat les vendes els últims mesos.


Els comerços de Manlleu comencen un procés de digitalització


Des del MAB Manlleu també s’ha posat en marxa la possibilitat que els comerços de la ciutat facin una formació per endinsar-se en el món del comerç online. Expliquen que hi ha un gruix important dels establiments que necessiten actualitzar-se i reforçar la seva presència digital. En el marc del projecte d’àmbit català Marketplace.cat, s’ofereix formació perquè el comerç de proximitat tingui més visibilitat a Internet.

Etiquetes:
Societat