25 d'abril de 2024

Manlleu impulsa l'Agenda 2030 pel desenvolupament sostenible

Es va presentar el full de ruta, amb sis objectius principals a assolir en l'àmbit municipal

elter.net 26 de febrer de 2021 a les 11:09
David Bosch, Àlex Garrido i Maria Carme Noguer en un moment de la presentació de l'Agenda 2030 | elter.net

Aquest dijous es va presentar en roda de premsa el full de ruta que seguirà Manlleu en el projecte de l’Agenda 2030. Aquest contempla 35 reptes a assolir en l’àmbit municipal, amb especial èmfasi en sis Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que s’avaluaran a través de diferents indicadors.


Es tracta d’un projecte transversal que hi participen totes les àrees municipals i agents socials i econòmics vinculats amb el municipi. L’Ajuntament de Manlleu se centrarà especialment en sis ODS que inclouen 35 reptes, encara que el regidor d’indústria, David Bosch, va afirmar que “també tindrem en compte la resta d’objectius”. La lluita contra la pobresa i l’exclusió, augmentar el parc d’habitatges socials, impulsar la instal·lació de plaques fotovoltaiques, atreure noves empreses de valor afegit, reduir la bretxa digital, pacificar carrers, promoure el compartir cotxe o impulsar el consum de proximitat, són alguns exemples dels compromisos amb els quals el consistori s’adhereix a l’Agenda 2030 pel desenvolupament sostenible. A Manlleu es treballaran un total de 17 objectius, amb una principal coordinació amb l’empresa Anthesis Lavola.


Aquests compromisos afecten diverses regidories i, per tant, cal transversalitat i coordinació en les dinàmiques de treball. S’han creat tres òrgans de seguiment i avaluació de l’Agenda 2030: una comissió per liderar en l’àmbit polític aquest procés, una altra comissió per realitzar un seguiment periòdic i un tercer òrgan amb agents externs que és el consell sectorial. Els objectius s’hauran de complir fins al 2030 i durant aquests anys poden patir variacions i modificacions.


Maria Carme Noguer, coordinadora de planificació estratègica de l’Agenda 2030 al municipi, va recalcar que el projecte s’ha d’entendre “amb responsabilitat social i ecològica” i que “anirà més enllà del govern que hi ha actualment”. A diferència del Pla d’Acció Municipal (PAM), que té un termini fins al 2023, quan finalitza l’actual mandat, l’Agenda 2030 s’allargarà fins al citat any.


Tota la informació, a un clic


Els objectius, els indicadors, els compromisos o les dades principals de l’Agenda 2030 es poden consultar públicament a través de la pàgina web www.manlleu.cat/agenda2030. En aquest portal es pot fer el seguiment de tot el que envolta aquest projecte i en quin punt es troben els objectius que s’han de complir per part del consistori.

Etiquetes:
Societat