24 d'abril de 2024

En marxa a Manlleu la campanya de vacunació per a majors de 80 anys i persones dependents

El CAP es posa en contacte amb aquests col·lectius i les vacunes es poden posar als domicilis

elter.net 26 de febrer de 2021 a les 16:55
Les cites les concertarà directament el CAP de Manlleu

El passat dimarts es va iniciar la campanya de vacunació a les persones dependents i els seus cuidadors, les persones a partir de 80 anys, les persones usuàries del centre de dia, l’hospital de dia i les persones hospitalitzades a l’Hospital Sant Jaume.


El Centra d’Atenció Primària és qui es posa en contacte amb les persones que formen part dels col·lectius prioritaris per programar la vacunació. Les vacunes es posaran al domicili, al CAP, al centre de dia i a l’Hospital Sant Jaume, depenent de cada cas. El criteri per decidir l’ordre de les persones a vacunar és prioritzar segons graus de dependència. El CAP és qui contactarà directament amb les persones a vacunar, per tant, no cal trucar per demanar cita.


Un 2,55% de la població d’Osona ja està vacunada


El percentatge d’osonencs i osonenques vacunats amb les dues dosis de la vacuna contra la Covid-19 és del 2,55%, mentre que un 4,86% ha rebut, de moment, només la primera dosi. A Catalunya, cap comarca supera encara el 5% de la seva població vacunada. El Moianès i el Pallars Jussà, amb poc més del 4%, son les comarques amb l’índex de vacunació més alt.


Cal recordar que la comunitat científica explica que per aconseguir la immunitat de grup s’ha de vacunar entre el 70 i el 90% de la població. Els experts calculen que serà aleshores quan el nombre de contagis disminueixi molt considerablament.

Etiquetes:
Societat