24 d'abril de 2024

Can Xaran acollirà a persones que hagin estat en contacte amb positius de Covid-19

L'Ajuntament de Manlleu llogarà l'espai i preveu que comenci la seva activitat a principis d'abril

elter.net 27 de febrer de 2021 a les 18:24
L'antiga fonda de Can Xaran donarà resposta a situacions d'emergència social | elter.net

L’Ajuntament de Manlleu llogarà l’edifici de Can Xaran per donar resposta a situacions d’emergència social. El projecte va sorgir després del cribratge massiu que es va portar a terme el setembre de l’any passat.


L’ens local va detectar la necessitat de disposar d’un equipament per acollir a les persones que han estat en contacte amb positius de la Covid-19, però que no tenen un espai adequat per complir l’aïllament establert per les autoritats sanitàries. L’edifici també es posarà a disposició d’altres persones amb risc d’exclusió social, no només de Manlleu, sinó també d’altres poblacions veïnes.


L’edifici de Can Xaran té capacitat per unes 28 persones, amb catorze habitacions i un menjador. Els àpats de les persones allotjades es farà a través d’un servei de càtering. El regidor de Promoció Social i Personal, Pere Compte, assegura que “l’hostal de Can Xaran està en perfecte estat” i, per tant, les actuacions que s’hi ha de portar a terme es redueixen a una neteja a fons i l’actualització de la instal·lació elèctrica. Només falta firmar el contracte de lloguer per iniciar aquesta adequació de l’espai i engegar l’activitat. El pressupost del projecte, que ha sortit d’una partida pròpia de l’Ajuntament, és d’uns 50.000 euros i s’hi sumarà una aportació de la Fundació “la Caixa” d’uns 25.000 euros.


Els propers dies s’anunciarà quan serà l’obertura del nou equipament, que es preveu a principis d’abril.

Etiquetes:
Societat