25 d'abril de 2024

La Salle Manlleu representarà la UVic a la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

Vuit alumnes de 4t d'ESO del centre manlleuenc participaran a l'abril en el certamen que se celebrarà a Alacant

elter.net 4 de març de 2021 a les 16:14
Paula Robles, amb el premi Llegim Ciència | La Salle
Els alumnes guanyadors de la Lliga de Debats | UVic

El passat dilluns va finalitzar la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, organitzada per la Universitat de Vic. Vuit nois i noies de 4t d’ESO de La Salle Manlleu van guanyar i aniran a Elx, Alacant, a representar el centre universitari.


Aquesta fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat se celebrarà del 13 al 23 d’abril i els alumnes que conformen l’equip guanyador de La Salle Manlleu son Anna Nogué, Xantal Parés, Elisenda Puig, Gina Rierola, Oriol Valls, Pol Balmes, Aina Parés i Martí Clusella, capitanejats pel professor Jaume Planas. Van obtenir la puntuació més alta de tots els centres participants d’Osona i el Bages, i a Elx disputaran la fase final de la competició. De Manlleu, destacar que a la prova eliminatòria també va participar l’Institut del Ter.


La Lliga de Debat és una competició entre estudiants de 4t d’ESO, Batxillerat i cicles formatius en què la puntuació es basa en l’argumental dels grups, que debaten sobre temes polèmics i d’actualitat. L’objectiu és fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants i defensar la seva posició a través del debat i els arguments. El jurat del certamen valora que els equips tinguin fluïdesa en la seva intervenció, solidesa de les argumentacions o la capacitat del treball en equip.


Si els alumnes de 4t d’ESO guanyen la fase final de la competició, obtindran 1.500 euros de premi, mentre que si queden segons, l’import serà de 700 euros. De moment, guanyant la fase local s’han emportat 300 euros, diners que es destinaran a l’adquisició de material educatiu.


Paula Robles, guardonada amb el premi “Llegim ciència”


L’alumne de 4t d’ESO de La Salle Manlleu, Paula Robles, va ser guardonada amb el premi “Llegim Ciència”, també organitzat per la Universitat de Vic i que consistia a llegir la novel·la “Els crims de la taula periòdica”, de Xavier Duran i Jordi de Maneul i, posteriorment, escriure un relat amb un final alternatiu al del llibre.

Etiquetes:
Societat