25 d'abril de 2024

Manlleu commemorarà el Dia Internacional de les Dones durant tot el mes

La lectura del manifest que tindrà lloc demà encetarà un calendari ple d'activitats per celebrar el 8 de març

elter.net 7 de març de 2021 a les 12:17
El programa s'ha adaptat al context actual i la majoria de propostes es faran en format telemàtic | elter.net

El mes de març a Manlleu girarà al voltant del Dia Internacional de les Dones. La segona edició de l’exposició “Des de la nostra pell” o el concert “Amb nom de dona”, a càrrec de la Cobla Marinada, han sigut algunes de les activitats que han fet de preàmbul de la celebració.


La lectura del manifest que tindrà lloc demà, encetarà un calendari ple d’activitats per commemorar el 8 de març. El programa s’ha adaptat al context actual i la majoria de propostes es faran en format telemàtic.


“Guerreres al camp de batalla”, aquest és el nom de la presentació que el Teatre Centre ha muntat a partir del poema de Maria Mercè Marçal titulat “Drap de la pols, escombra, espolsadors”. L’obra reivindica totes les dones que segueixen lluitant contra la pandèmia amb les armes més quotidianes. La representació, que comptarà amb la participació de Cristina Maroto, Marina Vilà, Núria Jané, Júlia Piquer i Neus Colomer, es podrà visualitzar a través de les xarxes socials del Teatre Centre a partir del 8 de març.


Ràdio Manlleu també es suma al programa amb la tertúlia radiofònica “Dones, les grans cuidadores de les persones en temps de pandèmia”. Demà a partir de les 19 h es podrà escoltar aquesta proposta, que partirà de la pregunta: “Com s’han sustentat els cures de les persones en temps de pandèmia?”. El programa comptarà amb la participació d’Anna Casals Juventeny, fundadora d’Un Pas Més, i Helga Masramon, psicòloga del SIAD de Manlleu i tècnica d’Igualtat.


La següent setmana la tancaran les activitats proposades pel dimecres 10 de març i el dissabte 13 de març. Les més destacades són: la xerrada sobre la Llei 17/2020 i l’Hora del conte “La poció màgica de la Blancaneu”.  


La primera, Nati Veraguas Aguilera, jurista i directora de Dones amb Empenta, explicarà quines modificacions hi ha hagut en l’àmbit legislatiu respecte la Llei 5/2008, del dret de les dones a eradicar la violència masclista. Tindrà lloc a les 10 del matí i per participar-hi cal reservar plaça en aquest enllaç. El mateix dia a les 12 h serà el torn de l’activitat organitzada per la Biblioteca Municipal de Manlleu, l’Hora del conte “La poció màgica de la Blancaneu” a càrrec de Capgiralla contes. La Blancaneu està farta de netejar la casa dels set nans i de preparar-los sempre el menjar. El príncep està tip d’haver de ser sempre el cavaller fort i valent que ha d’anar a salvar a les princeses. L’Hora del conte es podrà seguir a través del canal de Youtube de la biblioteca.


El programa d’actes per commemorar el 8M s’allargarà fins al 10 d’abril. Per conèixer amb més detall totes les propostes que estan programades per aquests dies, podeu consultar el següent enllaç.    

Etiquetes:
Societat