25 d'abril de 2024

Sant Vicenç inicia la restauració de la font del Bassalet, que estava molt malmesa

El nom de Font del Bassalet li ve de que en aquesta zona hi havia diversos brolls d'aigua que formaven bassals

El Ter 11 de febrer de 2009 a les 13:30
Una imatge de la font, força deteriorada
Sant Vicenç de Torelló ha començat a restaurar la font del Bassalet. Les obres, que van començar la setmana passada, estaran enllestides en un mes. Aquesta font és un punt 'emblemàtic' del municipi i actualment es trobava en estat de deixadesa segons l'alcalde del municipi Joan Sadurní.

Les obres consisteixen en substituir l'actual teulada d'uralita per una de teula, per rehabilitar els murs que la sostenen que estaven 'molt malmesos' i en millorar tot l'entorn de la font. També és millorarà la il·luminació de la zona.

El fet que estigui 'apartat' del nucli i que fos un espai poc il·luminat provocava que grups de persones s'hi trobessin a les nits i que hi fessin algunes bretolades. L'alcalde destaca que la font té algunes particularitats com una teulada 'a cinc vents' que és poc freqüent en les fonts d'aquesta zona.

La font del Bassalet era la principal font i safareig de Sant Vicenç de Torelló. L'altra font important que també tenia safareig era la del Viver. Encara hi havia un altre safareig a font de Nogueres. El nom de Font del Bassalet li ve de quan en aquesta zona hi havia diversos brolls d'aigua als camps de conreu propers que formaven petits bassals. El principal d'aquests, reconduït, va constituir la font. Cap al 1930 es van posar fonts a diversos carrers i va minvar la gent que hi anava a buscar l'aigua, però les dones encara hi anaven a rentar.
Etiquetes: