24 d'abril de 2024

L'Ajuntament, a través d'un procés participatiu, destinarà 40.000 euros per millorar els barris de Dalt i Baix Vila

La ciutadania, els comerços o les entitats decidiran com i amb què s'inverteixen aquests diners

elter.net 22 de març de 2021 a les 17:26
Els barris de Dalt i Baix Vila seran els beneficiaris d'aquest procés participatiu | elter.net

L’Ajuntament de Manlleu ha reservat una partida de 40.000€ perquè la ciutadania, les entitats, els comerços o les empreses presentin propostes de millora i transformació pels barris de Baix i Dalt Vila.


És el segon any que el consistori fomenta la participació ciutadana perquè els manlleuencs i les manlleuenques siguin partícips de les decisions polítiques amb efectes al municipi i cada any s’actuarà en un barri diferent. El 2020 va ser el barri de Vista Alegre el que va decidir quines accions realitzar amb un pressupost concret i enguany, es destinaran 40.000 euros als barris de Baix i Dalt Vila. Seran els mateixos veïns i veïnes les que decidiran quines accions son més prioritàries per transformar el seu barri.


Ciutadans a títol individual, entitats, comerços i altres empreses poden presentar propostes. L’execució del projecte combinarà tant les vies telemàtiques com les presencials en totes les seves fases. Una de les novetats centrals, a banda de l’augment considerable de la partida destinada al procés participatiu que ha passat de 16.000 a 40.000 euros, és que en la fase de generació de propostes hi podrà participar tota persona empadronada a Manlleu, amb independència de la seva edat. No obstant això el procés tindrà la plataforma ‘Decidim’ i la web www.participa.manlleu.cat com l’espai de referència informatiu i de participació,


Els pressupostos participatius tindran el punt de partida en la sessió informativa que se celebrarà el 12 d’abril a les 19h als Jardins de Can Puget. En aquesta, es presentaran les diferents fases i detalls del procés i s’aclariran els dubtes que les persones assistents vulguin traslladar. En acabat, se celebrarà un taller de generació de propostes. Durant un mes, la ciutadania podrà presentar propostes, i aquestes seran validades en fases posteriors pels serveis tècnics municipals en funció d’una sèrie de criteris i condicionants. Un cop validades totes elles, es portarà a terme una campanya de comunicació per difondre-les, i finalment seran votades per la ciutadania del 22 de juny al 16 de juliol. Una sessió pública de retorn i de proclamació de resultats el 20 de juliol posarà punt final al procés.


L’Ajuntament ha habilitat una sèrie d’activitats que intensificaran la difusió i la crida a la participació, especialment en col·lectius com ara infants i adolescents, botiguers o entitats. A més, constituirà una comissió de garanties oberta a la participació de la ciutadania per tothom qui s’hi vulgui implicar més tot vetllant per la bona marxa del procés.

Etiquetes:
Economia i empresa