26 d'abril de 2024

Polèmica per la retirada de tres multes d'aparcament a personal religiós de l'Església de Santa Maria

Un informe d'intervenció qualifica de «presumptament irregular» l'aixecament de les sancions i el PSC recrimina l'acció

Raimon Roma 26 de març de 2021 a les 16:41
Les multes es van posar a la zona de l'Església de Santa Maria | elter.net

La Policia Local de Manlleu va sancionar tres vehicles de personal de serveis religiosos per aparcar sobre la vorera i en zona blava, sense posar tiquet, unes multes que, després de presentar al·legacions, van ser retirades.


En el ple d’aquest dijous Marta Moreta, del PSC, va titllar la retirada de les sancions com un fet “poc ètic” i “presumptament irregular”, tal com es descriu en un informe d’intervenció sobre les principals anomalies en els ingressos de l’any 2020. En aquest informe es detalla que les al·legacions estan “escassament justificades”, encara que es va procedir a anul·lar-les. Moreta va expressar el seu desacord en aquestes decisions i va lamentar que, en menor mesura, des del consistori es repetís un fet com el que va succeir fa mesos en el cas de la retirada de multes per part de l’exregidora Carme Trillas.


Moreta va demanar explicacions sobre per quin motiu es retiren unes multes i unes altres no, argumentant que es tracta de “criteri polític” i que serà la Sindicatura de Comptes de Catalunya qui “examinarà l’expedient i dirà el que pensa”.


Un acord “tàcit” entre consistori i Església perquè puguin aparcar en una zona concreta


L’alcalde, Àlex Garrido, va excusar el fet assegurant que existeix un acord “tàcit” entre l’Ajuntament i l’Església perquè el personal religiós pugui aparcar en un lloc en concret. “Es va decidir que podien aparcar sense pagar davant l’Església”, afirmant que “si cal han de portar un identificador dins del cotxe”. Respecte de l’afirmació del PSC, subratllant les paraules de l’informe d’intervenció on se citava que aquesta retirada de sancions son després d’unes “justificacions escasses”, Garrido va respondre dient que “quan diu escassament no vol dir absolutament”. “La nostra última voluntat és que es repeteixi un episodi com el que vam viure fa uns mesos i que va passar molta factura al nostre consistori”, va finalitzar el batlle, en referència al cas de la Carme Trillas.

Etiquetes:
Política Municipal