26 d'abril de 2024

Manlleu aprova un augment del pressupost per a beques escolars que passarà dels 19.000 fins als 70.000 euros

La gestió d'aquests ajuts per al curs 2021-2022 anirà a càrrec del Consell Comarcal d'Osona

elter.net 27 de març de 2021 a les 09:29
L'aposta de l'Ajuntament de Manlleu va encarada a ensenyaments obligatoris | elter.net

Manlleu ha aprovat per unanimitat un conveni entre l’Ajuntament i el Consell Comarcal d’Osona, en el qual s’especifica que aquest darrer gestionarà i tramitarà les beques per a llibres, material escolar i activitats en horari lectiu, que es concediran a partir del pròxim curs.


Rafa Cuenca, regidor d’Educació, assegura que “el Consell Comarcal compta amb una estructura preparada i de referència, que es pot adaptar a la gestió d’aquests ajuts”.


“Una aposta decidida”: canvi en el model de gestió i augment del pressupost. En el curs 2021-2022 es preveu que la partida designada a aquestes beques escolars augmenti significativament, passaran dels 19.000 euros, que es dedicaven fins ara, als 70.000 euros. També es modifica la forma de gestionar aquestes ajudes:  l’import no es traspassarà directament als centres educatius, sinó que serà el Consell Comarcal d’Osona qui portarà tots els tràmits corresponents a les beques, des d’aprovar i publicar les bases per optar als ajuts, fins a la concessió d’aquests.


L’aposta de l’Ajuntament de Manlleu va encarada a ensenyaments obligatoris i té per objectiu “arribar al màxim d’alumnat possible”, explica Cuenca. La proposta va entrar per urgència en el darrer ple de l’Ajuntament per tal que aquest canvi de model pugui ser una realitat el pròxim mes de setembre.

Etiquetes:
Societat