26 d'abril de 2024

Boira Baixa i Arrels demanen a l'Ajuntament que rectifiqui i deixi a les entitats posar una parada el dia de Sant Jordi

El consistori només permet a les empreses i els comerços col·locar un espai de llibres i/o roses al carrer el 23 d'abril

elter.net 31 de març de 2021 a les 12:25
La pandèmia ha capgirat els plans del consistori i de les entitats per la Diada de Sant Jordi | elter.net

Dues de les entitats que cada any surten al carrer per Sant Jordi a vendre llibres, roses o altres materials son el Casal Boira Baixa i Arrels, que han fet un comunicat conjunt demanant a l’Ajuntament que rectifiqui la decisió de només permetre als professionals tenir una parada fora de l’establiment comercial el 23 d’abril.


Així ho va decidir el consistori atenent la recomanació del Departament de Cultura de la Generalitat, encara que en el comunicat, les dues entitats remarquen que “els ajuntaments son els únics competents per a la concessió de llicències d’ocupació pública”. Per evitar aglomeracions, l’Ajuntament de Manlleu va decidir donar només llicències als establiments comercials professionals. No ha estat ben rebut per diverses entitats com Boira Baixa i Arrels, que demanen que es reconsideri la posició “presa unilateralment” del consistori argumentant que “hi ha marge per buscar alternatives que permetin la participació d’entitats a la jornada i es mantinguin les mesures de prevenció sanitàries”. Proposen, entre d’altres, que es col·loquin parades en diversos punts i no se centralitzin només a la plaça Fra Bernadí.


En el comunicat expliquen que la parada de Sant Jordi és una “font de finançament imprescindible” per moltes entitats sense ànim de lucre que hi participen “des de fa dècades”.

Etiquetes:
Cultura