24 d'abril de 2024

Manlleu acull l'exposició «aPeloFotografia» per visibilitzar la calvície femenina

La mostra està impulsada per l'associació A Pelo i els seus autors, Jordi Marqueta i Albert Planàs

elter.net 10 d'abril de 2021 a les 18:16
La presentació ha tingut lloc avui a les 18:30 h a la Sala d'Exposicions de Can Puget | elter.net

La Sala d’Exposicions de Can Puget acull “aPeloFotografia”, una mostra que té per objectiu donar visibilitat a les dones calbes. L’exposició fotogràfica està impulsada per l’associació A Pelo i els seus autors, Jordi Marqueta i Albert Planàs. Aquest dissabte a les 18:30 h s'ha fet la presentació.  


L’alopècia és una malaltia que provoca la pèrdua de cabell i des de sempre s’ha relacionat exclusivament als homes, malgrat que també hi ha dones que pateixen aquesta condició. El problema és que la calvície femenina encara està envoltada de molts tabús i això fa que sigui desconeguda. El 2017 va néixer l’associació A Pelo per donar visibilitat a la calvície femenina i crear un grup de suport entre les dones que pateixen aquesta malaltia.


La mostra està formada per una vintena de fotografies, on apareixen dones calbes, en primer pla, que miren directament a càmera. L’exposició vol acabar amb la diferència d’acceptació social que hi ha quan l’alopècia afecta un home o una dona.


L’exposició, emmarcada dins el programa d’activitats culturals de la “Primavera Encantada”, ha estat instal·lada a Barcelona, Reus, Lloret de Mar, entre d’altres. Aquí a Manlleu es podrà visitar de dijous a diumenge fins al 25 d’abril. L’entrada és gratuïta i l’horari és de 18 h a 20 h.  

Etiquetes:
Cultura