23 d'abril de 2024

Sant Vicenç controlarà la colònia de gats de carrer després de les queixes dels veïns

Aquests punts permetran poder estimar la població futura d'aquests animals i anar-la controlant.

El Ter 12 de febrer de 2009 a les 20:35
Les queixes són per pudors quan els animals estan en període de zel, crits a les nits i defecacions.
Les queixes d'alguns veïns han portat a l'Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló a iniciar una campanya per frenar l'augment de la colònia de gats. Actualment l'Ajuntament ha detectat tres focus principals on es concentren la cabana d'una trentena d'aquests gats de carrer. Aquests focus són a la plaça de Can Villegas i els carrers Vilamitjana i Montserrat.

Les queixes són per pudors quan els animals estan en període de zel, crits a les nits i defecacions segons han explicat des de l'Ajuntament. Els animals sans seran castrats per evitar que puguin anar 'procreant lliurament' i evitar que puguin anar augmentat així la colònia d'aquests animals. Una altre de les mesures serà instal•lar menjadores en punts de l’entorn del nucli urbà.

Aquests punts permetran poder estimar la població futura d'aquests animals i anar-la controlant. L'objectiu de l'Ajuntament osonenc passa perquè un cop iniciat el procés es facin controls periòdics per saber si la colònia segueix augmentant.

Les mesures es començaran aplicar en breu. Amb l'assessorament de la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament ha encarregat a un veterinari especialitzat aquests treballs. Tant bon punt hi hagi disponibilitat es podran començar les captures. Fins ara s'han fet reunions amb els veïns per explicar les mesures que s'aplicaran i per demanar-los que no donin menjar als gats. Laura Bassas diu que han detectat que alguns veïns donaven menjar als gats de carrer.
Etiquetes:
Societat