25 d'abril de 2024

La brigada protesta cada dia davant l'Ajuntament reclamant que els seus sous s'equiparin a la mitjana que els pertoca

El detonant es va produir quan no es va destinar una partida de 25.000 euros al seu augment salarial

Raimon Roma 21 d'abril de 2021 a les 15:22
Els onze treballadors de la brigada, protestant davant l'Ajuntament

La brigada municipal de Manlleu fa més d’un mes i mig que protesta davant l’Ajuntament demanant que els seus sous s’equiparin amb els de la resta de treballadors que es troben en la mateixa categoria. Ho fan amb una asseguda cada matí a la plaça.


El motiu d’aquesta protesta és que ja fa temps que reclamen un augment de sou, argumentant que estan fora de la mitjana per la categoria dels seus contractes (C2) i ho reivindiquen amb aquestes accions cada matí, de les 9 a les 9:23h, la seva estona per esmorzar. “Som l’únic col·lectiu de l’Ajuntament que, en referència a la categoria que ens pertoca, no estem en la mitjana SIEM (Servei d’Informació Econòmica Municipal) que fa servir el consistori per a la pujada de sous”, explica un representant de la brigada.


La regidora d’Organització, Persones i Règim Intern, Lluïsa Bautista, va assegurar en el ple d’aquest dimarts que la brigada demana un augment de 200 euros al mes, quelcom “exagerat i desmesurat”. Els treballadors destaquen que en cap cas han demanat que siguin 200 euros, només volen que es faci un estudi de la mitjana SIEM, un fet “públic i consultable per part de la ciutadania”, per saber què cobren i què haurien de cobrar. “L’Ajuntament dona unes xifres i nosaltres sabem que és una altra quantitat. Volem que es faci un estudi de la nostra situació, nosaltres ja ho hem fet i sabem el que ens pertoca”, diuen des del servei.


El detonant per començar aquesta asseguda indefinida de cada matí va ser, segons expliquen, quan des del consistori van comunicar a la brigada que no destinarien una partida de 25.000 euros a apujar els seus salaris. “Aquesta partida la van destinar a apujar el 0,9% dels sous públics, quelcom que ens sembla perfecte, però sempre hi ha partides destinades a la brigada que s’acaben utilitzant per a altres coses”.


L’alcalde, Àlex Garrido, assegura que la pròxima partida que rebran destinada a apujar els sous serà per a la brigada


L’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, explicava a Ràdio Manlleu i elter.net que l’Ajuntament es basa en les “mitjanes SIEM”, que dictamina la Diputació de Barcelona, per determinar les remuneracions de tots els treballadors de l’administració. Com passa en tots els ajuntaments, “hi ha feines que estan més ben remunerades que altres”, afegint que “intentem que els treballadors municipals de tots els departaments estiguin entorn d’aquesta mitjana”.


El batlle recalca que quan es detecta que un grup de treballadors de l’Ajuntament està per sota d’aquesta mitjana, el que volen és apujar les condicions econòmiques per situar-los en l’entorn que els pertoca. “En el cas de la brigada, és cert que estan lleugerament per sota i aquest any teníem la intenció d’apujar el sou per equiparar-los a la mitjana”, ha dit, destacant que “tant aquest any com el passat l’estat ha aplicat per normativa un augment generalitzat del sou dels funcionaris. Això vol dir que aquella partida anual que tenim per retocar el sou d’aquells que estan per sota les mitjanes s’ha exhaurit”. Garrido afirmava que la pròxima partida, que sembla que no anirà destinada a funcionaris, es podrà destinar a la brigada.

Etiquetes:
Societat