25 d'abril de 2024

Catorze joves de Manlleu es beneficien de beques per fomentar la formació i la inserció laboral

Els becats es troben en una situació socioeconòmica vulnerable i reben entre 600 i 1.400 euros

elter.net 27 d'abril de 2021 a les 10:49
El conveni entre la Fundació Impulsa i l'Ajuntament es va signar el 2020

Les Beques Impulsa han beneficiat aquest curs 2020-2021 un total de catorze joves manlleuencs, en una situació socioeconòmica vulnerable, per fomentar la seva formació i inserció laboral.


Aquestes beques, que van dels 600 als 1.400 euros, permeten als estudiants afrontar les despeses dels estudis de cicles formatius i, a més d’aquest suport econòmic, també reben acompanyament professional a través de formacions i mentoria i un ordinador portàtil per treballar en els seus estudis. La Fundació Impulsa destina aquestes beques a joves de la ciutat arran del conveni signat amb l’Ajuntament l’any 2020, que té per objectiu promoure la igualtat d’oportunitats dels joves acompanyant-los en la seva formació i el seu creixement personal. El consistori ha aportat 15.000 euros per becar joves estudiants de Manlleu en situació de vulnerabilitat social i econòmica i interessats a estudiar formació professional.


Els criteris de selecció dels becats son econòmics i de motivació per continuar estudiant. Des que reben la beca compten amb el suport d’una persona mentora que els assessora i acompanya en el seu creixement personal i professional durant tota la formació. L’alumnat becat també rep formacions en competències personals i laborals. A més, es comprometen a realitzar 25 hores anuals de voluntariat a entitats de Manlleu o Osona amb l’objectiu de fomentar el compromís social.


Més del 90% dels estudiants becats finalitzen els estudis amb èxit (la mitjana a Catalunya és del 50%). El 65% dels joves becats troben feina vinculada amb els seus estudis, i d’aquests, el 78% la troba en menys de sis mesos.

Etiquetes:
Economia i empresa