25 d'abril de 2024

Intercepten un camió amb 76 kg de marihuana a Manlleu que permet desarticular una organització criminal

Els fets es van produir al mes de març i la banda venia la droga per tot Europa

ACN 27 d'abril de 2021 a les 11:29
L'operació 'Delos' ha acabat amb quinze persones detingudes | Mossos d'Esquadra

Una operació conjunta entre els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil ha permès desarticular una organització criminal que es dedicava a vendre marihuana a diversos països d'Europa i que operava des d'un taller mecànic a Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat).


La investigació es remunta ara fa un any, quan els agents dels tres cossos van tenir sospites que a la nau en qüestió s'hi feien activitats relacionades amb el narcotràfic. Aleshores es va fer un grup conjunt en el qual es va fusionar la informació que tenia cadascun i es van posar a treballar. L'operació 'Delos' ha acabat amb quinze persones detingudes i la confiscació de 460 quilos de maria, 85 d'haixix i 106.000 euros. Un dels moments claus de l’operació es va produir al passat mes de març,  quan els cossos de seguretat van intervenir 112 quilos més de droga en dues remeses de 76 i 36 quilos. Els agents van interceptar els camions a Manlleu i a Sant Cugat del Vallès, quan anaven en direcció a França.


L'organització havia establert la seva central d'operacions en un taller mecànic de Sant Andreu de la Barca. D'aquesta manera, pretenia aparentar normalitat i així passar desapercebuda per a la policia. A dins, els agents van descobrir que també s'hi feia el pesatge i s'amagaven els camions on després es carregava la marihuana i l'haixix. Des d'allà sortien a diferents països europeus, especialment França, Alemanya i Polònia, on s'acabava venent la droga.

Etiquetes:
Societat