25 d'abril de 2024

L'empresa Fervosa regala compostatge amb motiu de la Setmana Internacional del Compost

Aquest producte es fa servir per millorar la fertilitat dels sòls i dels cultius

elter.net 29 d'abril de 2021 a les 10:47
El compost s'ha de recollir directament a la planta de Fervosa

Amb motiu de la Setmana Internacional del Compost, que se celebra del 3 al 7 de maig, l’empresa Fervosa entregarà gratuïtament compost a tothom qui el reculli a la planta de compostatge de Manlleu.


Totes les persones interessades podran recollir el compost amb un cistell en horari de 9 a 18h. El compost és el producte resultant de la descomposició aeròbia de la matèria orgànica mitjançant el procés de compostatge, que reutilitzat en el sector agrícola, és una eina per a la millora de la fertilitat dels sòls i dels cultius. Millora l’estructura i la capacitat de retenció d’aigua i de nutrients del sòl i n’incrementa la seva capacitat biològica i facilita un creixement sa i equilibrat de plantes, suposant un estalvi econòmic perquè eviten l’ús de fertilitzants.


La Setmana Internacional del Compost se celebra cada any la primera setmana de maig  a diferents països per informar i promoure l’ús del compost,  explicar d’on prové, com s’ha d’utilitzar i quins són els seus beneficis. Aquesta iniciativa ha crescut any rere any a mesura que més entitats, centres educatius i organitzacions s’hi van adherint. En cada edició es reforça un missatge relacionat amb el compostatge, afavorint l’economia circular i la lluita contra el canvi climàtic.

Etiquetes:
Societat