27 d'abril de 2024

El Procicat aprova finalment la reobertura de la restauració fins a les 23 hores a partir del 9 de maig

La consellera Vergés assegura que és un compromís i que ho donen «per fet»

ACN 30 d'abril de 2021 a les 15:37
La restauració podrà tornar a servir sopars a partir del 9 de maig | elter.net

El Procicat ha aprovat finalment la reobertura de la restauració fins a les 23 hores a partir del dia 9 de maig, quan decau el decret d'estat d'alarma. Bars i restaurants podran obrir de forma ininterrompuda tant en interiors com en exteriors.


La consellera de Salut, Alba Vergés, ha destacat que la situació epidemiològica és "estable" i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha afegit que la previsió per als propers dies és que es mantingui així. Tots dos han insistit però que l'índex d'ocupació a les UCI continua sent molt alt, amb 489 crítics aquest divendres, així com el volum de contagis setmanals, que s'ha situat en uns 1.500. Aquesta estabilitat i un "salt important" en la vacunació amb l'arribada de més de 550.000 vacunes permeten al Govern preveure les mesures a partir del 9 de maig.


La consellera ha afirmat que s'hauria de produir una "hecatombe molt gran", que de fet ha apuntat que no esperen, per tal que la decisió de reobrir la restauració per fer sopars no es pogués aplicar. "És compromís, ho donem per fet", ha manifestat.


A l'espera de decidir sobre el toc de queda


D'altra banda, Vergés ha explicat que fa falta esperar uns dies per "acabar de determinar" aspectes com el confinament nocturn, les limitacions de persones en les trobades i el confinament perimetral de Catalunya, mesures que decaurien amb la fi de l'estat de l'alarma.


Pel que fa al toc de queda, fixat actualment de les 22 a les 6 hores, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha volgut deixar clar que el Govern està treballant per dotar-se de les eines necessàries per poder-ne fer ús, un cop decaigui l'estat d'alarma, el 9 de maig. Així, el conseller ha afirmat que l'executiu no ha resolt encara si es modificarà, o acabarà anul·lant-se per complet. No ha descartat tampoc unir-se a la petició del govern basc de tenir un 'estat d'alarma a la carta'. De fet, Sàmper ho ha lligat directament amb l'evolució de les dades epidemiològiques, les quals estudiaran de ben a prop els pròxims dies.


La consellera Vergés s'ha referit també al procés de vacunació a partir del 9 de maig, quan ha afirmat que si es compleixen les previsions que tenen d'arribar a percentatges alts de vacunació entre els col·lectius d'edat més vulnerables, es podria "reiniciar" la vacunació per als de menys edat a partir de llavors.

Etiquetes:
Societat