26 d'abril de 2024

La ciutat recorda els manlleuencs deportats al camp de concentració nazi de Mauthausen

Els jardins de Can Puget acolliran l'acte que tindrà lloc el pròxim dimecres 5 de maig

elter.net 1 de maig de 2021 a les 18:52
La iniciativa neix arran del treball de divulgació i memòria d'Imma Domènech i Assumpta Tort | elter.net

76 anys després de l’alliberament de Mauthausen, la ciutat retrà homenatge als 9 manlleuencs que hi van ser deportats, 7 dels quals hi van morir. El pròxim 5 de maig, s’inaugurarà l’espai memorial que estarà ubicat als Jardins de Can Puget.


La iniciativa neix arran del treball de divulgació i memòria d’Imma Domènech i Assumpta Tort, anomenat “Manlleuencs a Mauthausen”, impulsat pel Museu del Ter. El monogràfic recupera la història i l’itinerari d’aquests manlleuencs, víctimes del nazisme.


El monument commemoratiu està format per una placa situada sobre una estructura metàl·lica, que simbolitza els barrots dels camps de concentració. La peça, dissenyada per l’arquitecte Enric Gil, també compta amb 9 “Stolpersteine”, una per cada manlleuenc deportat. El projecte “Stolpersteine” va néixer amb la voluntat de recuperar de l’oblit l’extermini nazi. Es tracta d’un seguit de llambordes daurades creades per l’artista alemany, Gunter Demnig.


L’acte començarà a les 19 h als Jardins de Can Puget i hi assistiran familiars, l’associació Amical Mauthausen, representants de l’Ajuntament de Manlleu i les autores del treball de recerca. La inauguració serà amenitzada per l’Escola Municipal de Música de Manlleu.

Etiquetes:
Societat