25 d'abril de 2024

L'«Aida» de Verdi protagonitzarà la pròxima proposta de la Biblioteca Municipal de Manlleu

S'ha programat una xerrada a càrrec d'Albert Ferrer Flamarich i una sortida a l'Atlàntida de Vic per assistir a l'òpera

elter.net 2 de maig de 2021 a les 10:07
Fa dos anys, manlleuencs i manlleuenques van anar al Liceu a veure "La Gioconda" | Facund Pérez

La Biblioteca Municipal de Manlleu segueix apostant per una àmplia varietat d'activitats culturals i pel pròxim dimecres 5 de maig ha programat la proposta "La Biblioteca et descobreix l'òpera". En aquesta ocasió es parlarà d'una de les obres més populars del compositor Giuseppe Verdi, "Aida" (1871).


L'activitat comptarà amb una conferència introductòria, que anirà a càrrec d'Albert Ferrer Flamarich de la Fundació Òpera a Catalunya. "Aida" va ser un encàrrec del governador d'Egipte per inaugurar el canal de Suez, es va crear partir d'un llibret, text utilitzat en una obra musical, escrit pel novel·lista i poeta, Antonio Ghislanzoni, i es va basar en un argument de l'egiptòleg francès, Auguste Mariette. És l'òpera que s'ha representat més vegades al Liceu, amb més de 400 representacions.


La proposta cultural, que començarà a les 19 h, disposa de places limitades i per participar-hi cal inscriure's a la Biblioteca. La proposta d'aquest dimecres serà un preàmbul a la sortida que ha organitzat l'entitat pel pròxim diumenge. En aquest cas, les entrades estan exhaurides. D'aquí a set dies, un grup de manlleuencs i manlleuenques podran veure i escoltar en directe els quatre actes que divideixen l'obra de Verdi, a l'Atlàntida de Vic.


No és la primera vegada que la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA organitza una activitat com aquesta. Fa dos anys, per exemple, es va fer servir la mateixa fórmula: conferència i visita al Gran Teatre del Liceu. En aquella ocasió els participants van assistir a l'òpera "La Gioconda" d'Amilcare Ponchielli.

Etiquetes:
Cultura