26 d'abril de 2024

Les propostes presentades per a la millora dels barris de Dalt i Baix Vila passen a la fase de valoració tècnica

S'emmarquen en diferents àmbits com la mobilitat, la via pública i infraestructures diverses

elter.net 5 de maig de 2021 a les 12:48
S'han realitzat diverses sessions per informar a la ciutadania

La ciutadania de Manlleu, entitats i comerços van tancar la primera gran fase del procés de participació dels pressupostos participatius assolint la xifra de presentació de fins a 90 propostes de projectes.


Aquestes propostes s’emmarquen en diferents àmbits temàtics com ara la mobilitat, la via pública i infraestructures i recursos diversos, àmbits que acumulen la major part de l’interès de la ciutadania per millorar els barris de Baix i de Dalt Vila del municipi amb un pressupost de 40.000 euros. També s’han presentat propostes, per exemple, en relació amb els equipaments públics de Manlleu. La millora de la il·luminació, la instal·lació d’una font per persones i gossos al Prat del Rocòdrom o la introducció d’una alternativa a les boles de formigó per impedir els aparcaments de vehicles han estat de les més repetides. 


La regidora, Núria Martínez, va detallar a Ràdio Manlleu com funciona aquest procés participatiu i en quina fase està. Escolteu l'entrevista en aquest enllaç o al reproductor que teniu a continuació: 



Aquest exercici de participació ciutadana ha servit per fer una primera detecció de necessitats que mostra les demandes i neguits de la ciutadania, i alhora permet verificar la motivació participativa d’aquesta i dels seus diferents col·lectius. De fet, durant el mes d’abril es van obrir dues vies per a la presentació de propostes, la presencial i la telemàtica, essent tant veïns i veïnes de Manlleu com comerços i entitats qui les ha presentat.


Acabada la fase de generació de propostes, ara s’obre un període en què els tècnics municipals dels diferents àmbits valoraran cadascuna d’elles, validaran si s’ajusten als criteris del procés i en faran la corresponent valoració econòmica. La plataforma de participació participa.manlleu.cat seguirà sent l’espai en línia de referència, no només per a la interlocució dels proposants amb la ciutadania, sinó també per donar a conèixer les diferents propostes presentades i tota la informació sobre el procés.


Dels projectes sortints, els ja validats, valorats econòmicament i acordats amb cadascun dels proposants, en sortirà un llistat que serà sotmès a priorització per part de la ciutadania en un taller que se celebrarà el pròxim 2 de juny a Can Puget. Tot seguit, els projectes finalistes que seleccioni la ciutadania seran votats en les setmanes que aniran de finals de maig a mitjans de juliol.

Etiquetes:
Societat