26 d'abril de 2024

Manlleu obté el màxim reconeixement en transformació digital i govern obert

L'ens local ocupa la primera posició en la categoria de ciutats d'entre 20.001 i 50.000 habitants

elter.net 8 de maig de 2021 a les 09:56
La VI edició dels Reconeixements Administració Oberta han guardonat un total de 76 ens locals catalans | elter.net

El Consorci Administració Oberta de Catalunya ha atorgat aquesta setmana els guardons que reconeixen als consistoris capdavanters en transformació digital i govern obert. Enguany, l’Ajuntament de Manlleu ocupa la primera posició de la seva categoria, aquelles ciutats d’entre 20.001 i 50.000 habitants.


Es tracta d’una millora respecte a l’edició passada, el 2019 l’ens local va ocupar la segona posició. Un fet destacable, tenint en compte la complexitat del 2020 a causa de la Covid-19.


La VI edició dels Reconeixements Administració Oberta han distingit un total de 76 ens locals catalans, repartits en set categories segons el nombre d’habitants i la seva naturalesa. L’objectiu d’aquests guardons és valorar i reconèixer la implementació i l’ús dels serveis d’administració electrònica dels consistoris.


L’Ajuntament de Manlleu ha experimentat aquesta transformació electrònica i això ha canviat la seva manera de relacionar-se amb la ciutadania. Una evolució que, sobretot en un context de pandèmia, ha sigut molt útil. El 2020, l’àrea d’Atenció Ciutadana va atendre un total de 8.855 tràmits, dels quals 5159 van ser en línia. Això va representar un canvi de model en la tramitació, que fins llavors s’havia portat a terme, sobretot, de forma presencial.


L’acte de lliurament dels Reconeixements Administració Oberta 2020 es va celebrar en un format híbrid, entre presencial i telemàtic. El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública i president de l’AOC, Jordi Puigneró; el president de Localret i vicepresident de l’AOC, Jaume Oliveras; el director de la Fundació Carles Pi i Sunyer, Jaume Magre, i la directora de l’AOC, Marga Bonmatí, van assistir a l’esdeveniment que va tenir lloc a la Casa Golferichs. Els consistoris guardonats van participar de l’acte de manera virtual, a través de videoconferència.

Etiquetes:
Societat