25 d'abril de 2024

La Fundació Impulsa busca mentors per acompanyar els joves becats en el seu creixement professional i humà

L'Ajuntament de Manlleu i l'entitat tenen un acord per fomentar la formació i la inserció laboral d'alumnat vulnerable

elter.net 9 de maig de 2021 a les 09:16
La campanya vol trobar més de 100 persones que puguin ser mentors i mentores

La Fundació Impulsa enceta la campanya per trobar persones i empreses que es vulguin sumar a la xarxa de mentors Impulsa de cara al pròxim curs.


Es busca participants amb trajectòria sòlida i vinculació al territori, que acompanyin als joves d’entre 16 i 20 anys que han rebut la beca Impulsa. Les persones beneficiàries de la prestació, han demostrat una gran motivació i compromís per seguir amb la seva formació, però es troben en una situació socioeconòmica vulnerable.


La mentoria és un factor clau per a l’èxit professional i personal dels joves becats. Actualment la Fundació Impulsa compta amb més de 150 mentors i mentores, però a causa del creixement territorial de l’acció social, l’entitat necessitarà 100 persones més a Osona, la Garrotxa, el Moianès, el Bages, el Baix Empordà i el Vallès Occidental. Formar part del Programa de Mentoria implica un compromís de mínim un any i òptim de dos. Entre trobades amb el jove, formacions i seguiment amb l’equip psicopedagògic de l’entitat, la dedicació mensual és d’aproximadament 5 hores. Per a més informació podeu consultar la pàgina web oficial de l’agrupació.


La Fundació Impulsa és una entitat sense ànim de lucre que promou la igualtat d’oportunitats dels joves i ofereix un acompanyament en la seva formació i creixement personal. Els joves admesos al programa reben una beca econòmica per als estudis de Formació Professional, un ordinador, formació en competències transversals i l’acompanyament d’una persona mentora de referència. Per altra banda, aquests joves es comprometen a fer voluntariat amb una entitat social del territori.


Des de l’octubre passat, l’Ajuntament de Manlleu i l’entitat tenen un acord per fomentar l’accés d’alumnes en situació de vulnerabilitat social als cicles de formació professional. L’ens local va aportar 15.000 € a la Fundació Impulsa per a la realització de les seves tasques. Es preveu que el conveni tingui vigència fins el 30 de juny del 2021, prorrogable a un curs escolar més.

Etiquetes:
Societat