24 d'abril de 2024

Salut calcula que començarà a vacunar els menors de 40 anys al juliol

El Departament confia també en la possibilitat de vacunar joves d'entre 12 i 15 anys a l'estiu

elter.net 14 de maig de 2021 a les 10:00
Actualment Pfizer està autoritzada a partir dels 16 anys | ACN

Salut calcula que començarà a vacunar la franja de 40 a 49 anys a meitats de juny o fins i tot abans i els menors de 40, al juliol. Així ho va afirmar la sotsdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, en declaracions a Rac1.


També va dir que a partir de dilluns que ve es reprendrà la immunització d'aquelles persones de col·lectius essencials, com ara mestres, que encara no han rebut primera dosi. D'altra banda, la responsable va indicar que tan bon punt hi hagi una decisió sobre com s'ha de completar la pauta de vacunació a les persones menors de seixanta anys que van rebre una primera dosi d'AstraZenca, es programaran les cites.


En tot cas, va dir, tan si es decideix que la segona dosi es faci amb AstraZeneca com si es decideix que es faci amb una altra vacuna com ara Pfizer, les dues solucions serien bones.


Calendari de vacunació


Cabezas va explicar que la franja d'edat que s'està vacunant ara és molt nombrosa però calculen que el ritme de vacunació augmentarà i permetrà que al juny, cap a meitats de mes, ja es comenci a vacunar la franja d’entre 40 i 49 anys. Pel que fa els menors de 40 anys es podrien començar a vacunar al juliol i Salut podria fer-ho amb una convocatòria "generalitzada" en què ja no se segueixi un criteri d'edat. Cabezas va explicar que així s'ha fet en alguns països ja que, d'una banda, ja són edats amb menys possibilitats d'hospitalització i de l'altra són edats en què costa més aconseguir cobertures de vacunació altes.


Preguntada per què passa si una persona es troba de vacances quan li toqui vacunar-se, Cabezas va enviar un missatge de tranquil·litat, ja que sempre es podrà endarrerir la cita.


Menors d'edat


Actualment Pfizer està autoritzada a partir dels 16 anys mentre que la resta de vacunes que s'estan administrant a l'Estat estan aprovades a partir dels 18.


Amb tot, la sotsdirectora general de Promoció de la Salut va explicar que hi ha estudis internacionals que apunten que l'efectivitat de vacunar la franja d'edat dels 12 als 15 és quasi del 100%. En aquest sentit, confia que "segurament" a l'estiu hi haurà ja la possibilitat de vacunar nois i noies d'entre 12 i 15 anys.

Etiquetes:
Societat