25 d'abril de 2024

L'Espai per Joves de Manlleu vol apoderar aquest col·lectiu a prendre decisions al municipi

S'està treballant per obrir un nou equipament de dinamització juvenil, assessorament i d'activitats per entitats

Raimon Roma 14 de maig de 2021 a les 16:40
S'estan realitzant sessions amb joves del municipi per formar aquest nou espai

Des del passat mes de setembre s’estan realitzant sessions de participació per definir un nou espai participatiu de joves, previst que comenci amb la seva activitat el pròxim mes de setembre.


S’han realitzat un total de vuit sessions i la idea l’ha recollit la regidoria de Joventut després de veure l’èxit del consistori infantil, que ja fa diversos anys que funciona entre alumnes de primària de diversos centres escolars de la ciutat. La regidoria va decidir recollir el fil d’aquesta iniciativa i continuar el projecte amb joves que estudien ESO i, també, amb persones d’entre 18 i 30 anys. “Un dels objectius és que es puguin treballar amb aquests joves fora de l’educació reglada, traslladar els espais participatius fora de l’àmbit escolar”, explica el regidor de Joventut, Eduard Robles.


“Son espais molt bons per tenir noves idees, per cohesionar joves i on poden sorgir nous projectes de ciutat”, afirma Robles, afegint que la intenció és que aquest mateix grup que formi l’espai participatiu tingui potestat per gestionar una part del pressupost municipal per organitzar activitats i treballar idees pel municipi. Fa uns mesos es va aprovar en un ple de l’Ajuntament el Pla Local de Joves, on s’identifica que aquest col·lectiu troba a faltar sentir-se més identificat amb la ciutat, reclamant un espai per poder participar més directament amb el municipi. El consistori i la regidoria de joventut agafa aquesta demanda per tirar endavant aquest espai de joves.


El pròxim dilluns, 17 de maig, a les 19h, s’organitza una nova sessió per definir aquest espai participatiu de joves de Manlleu. Es fa una crida a la població d’entre 16 i 30 anys perquè puguin aportar les seves idees i propostes per aquest projecte. La trobada es farà a l’Ajuntament.


Un nou equipament juvenil amb tres sales polivalents


En el marc d’aquest nou espai per a joves, el consistori ja està treballant a obrir les portes d’un nou equipament municipal per a joves. Els representants polítics estan visitant diversos espais per trobar-ne un d’adequat i que compleixi amb un pla d’usos realitzat per la Diputació de Barcelona, que serveix d’orientació.


Aquest nou equipament juvenil comptarà amb un espai de trobada per realitzar-hi activitats; un segon espai que servirà com a punt d’informació juvenil –assessorament en matèries com habitatge, ocupació o formació- i un tercer espai on es duguin a terme activitats per part de les entitats i es pugui llogar material. Aquest és el projecte amb el qual està treballant des del consistori i la regidoria de joventut per donar un impuls al jovent de Manlleu.

Etiquetes:
Societat