25 d'abril de 2024

La restauració pot obrir fins a la 1h de la matinada a partir d'aquest divendres

També s'amplia al 70% l'aforament a comerç i gimnasos i es permet un 20% en grans activitats culturals i esportives

ACN 4 de juny de 2021 a les 10:42
El Procicat va aprovar allargar fins a la 1 de la matinada l'horari de la restauració | elter.net

El Procicat va aprovar allargar fins a la 1 de la matinada l'horari de la restauració, la cultura i les botigues de conveniència a partir d’aquest divendres.

A més, també s'ampliarà del 50 al 70% l'aforament al comerç i als gimnasos, i es permetrà un 20% d'ocupació en activitats culturals i esportives a l'aire lliure que se celebrin en recintes amb capacitat per a més de 15.000 persones. Fins ara hi havia un màxim de 3.000 persones a l'aire lliure, que seguirà així per als locals més petits. A més, podrà obrir la restauració a dintre d'equipaments esportius i culturals, com sales de concert, teatres o cinemes.

Les mesures aprovades pel Govern, i que compten amb el vistiplau del Procicat, suposen suavitzar restriccions d'horaris i aforaments per diversos sectors.


Ampliació d'horaris

A nivell d'horaris, tant els serveis de restauració, com les activitats culturals, esportives, botigues de conveniència i establiments comercials annexos a gasolineres guanyen una hora. Fins ara podien obrir fins a les 24 hores però a partir d’aquest divendres poden fer-ho fins a la una de la matinada.

D'altra banda, es permet el consum d'aliments i begudes en reunions en espais públics habilitats, com àrees de lleure o de pícnic, sempre que siguin de màxim deu persones. Aquest consum fins ara estava limitat i només es permetia si els àpats tenien relació amb sortides escolars o activitats educatives.

En relació a la restauració, es permet l'activitat dels establiments ubicats en locals com teatres, cinemes, auditoris, circs, sales de concert o cafès teatre. També en els espais especialment habilitats per a la realització d'espectacles públics en les instal·lacions i equipaments esportius es podran fer aquestes activitats de restauració.

Nous aforaments

Les mesures aprovades impliquen nous aforaments en diversos sectors. Concretament, passen d'un aforament del 50 a un 70% els mercats no sedentaris i fires mercats; els parcs, fires d'atraccions i activitats lúdiques en espais tancats; i els establiments i locals comercials de venda al detall. També en les zones comunes i de pas dels centres i recintes comercials.

En el cas d'activitats culturals (arts escèniques i musicals i espectacles públics) i competicions esportives, que es desenvolupin en tot moment a l'aire lliure, en instal·lacions o equipaments que tinguin un aforament autoritzat superior a 15.000 persones, podran tenir un nombre màxim d'assistents del 20% de l'aforament si es compleixen algunes condicions.

 

Etiquetes:
Societat