26 d'abril de 2024

Salut obre la vacunació de la franja d'edat d'entre 40 i 44 anys

Crida perquè les persones es vacunin en cap de setmana, quan hi ha cites disponibles que no s'omplen

elter.net 11 de juny de 2021 a les 10:06
S'obra el període de vacunacions per a una nova franja d'edat | elter.net

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha anunciat aquest dijous l'obertura de la vacunació per a la franja d'edat d'entre 40 i 44 anys. Es tracta de les persones nascudes entre els anys 1977 i 1981.


Justament aquest dilluns van començar a ser immunitzats els ciutadans d'entre 45 i 49. Cabezas ha aprofitat per fer una crida a la població perquè també es vacuni en cap de setmana, ja que hi ha cites disponibles que no s'omplen. La secretària de Salut Pública no s'ha mostrat partidària de vacunar en el lloc d'estiueig durant les vacances, ja que també és una "acció de solidaritat". Sobre com avançarà l'estratègia de vacunació a partir d'ara, la idea és continuar per dècades o grups d'edat, però que les convocatòries se solapin més.


Els responsables del pla de vacunació de la covid-19 han decidit obrir un nou grup d'edat per oferir el màxim de vacunes, per "totes les vies" i perquè no quedin hores sense omplir, com passa ara els caps de setmana, ha assenyalat Cabezas. En roda de premsa, la secretària de Salut Pública ha animat a les persones d'aquests grups d'edat a demanar cita a través de la web de vacunació o bé a reservar-la quan rebin el SMS. Cabezas ha afirmat que és "molt important" que es vacunin, ja que també poden desenvolupar una Covid-19 molt greu, i ha indicat, en aquest sentit, que de les 193 persones que hi ha ingressades a les UCI actualment a Catalunya, almenys 32 tenen menys de 50 anys.


De cara a la vacunació de les persones més joves, i si es continuarà avançant per grups d'edat o ja serà una convocatòria general -dues possibilitats que s'havien posat sobre la taula-, Cabezas ha apuntat que continuaran avançant per franges, sobretot per no col·lapsar el sistema, però que se solaparan més del que ha passat fins ara, quan s'havia esperat que la cobertura d'un grup fos més àmplia per obrir el següent.

Etiquetes:
Societat