26 d'abril de 2024

Marta Rollan és la guanyadora de la XVII edició del Premi de narrativa Ciutat de Manlleu 2021

Enguany s'han actualitzat les bases de la competició i la participació ha arribat als 54 inscrits

elter.net 13 de juny de 2021 a les 09:41
La guanyadora, els finalistes i els representants de l'Ajuntament de Manlleu | Biblioteca de Manlleu BBVA

La barcelonina Marta Rollan Fort és la guanyadora de la 27a edició del Premi de narrativa Ciutat de Manlleu amb l’obra “La Tornada”.


La competició d’enguany ha experimentat alguns canvis respecte a convocatòries passades: per primer cop s’han pogut entregar les peces literàries en format digital i s’ha reduït el nombre de pàgines necessàries per participar, de 40 a 10. També s’ha unificat els premis en un de sol, dotat de 800 euros. Totes aquestes modificacions han incentivat la participació, que enguany ha arribat a les 54 inscripcions.


La guardonada amb el primer premi s’endú la dotació econòmica i la seva obra serà publicada per Témenos Edicions. Els textos de Joan Roca, Carles Ribas i Josep Badia també es publicaran, però en un recull on s’ajuntaran les tres peces.


L’acte d’entrega dels premis es va celebrar el passat divendres a la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA i va comptar amb la participació de l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido; de la regidora de Cultura i Mitjans de Comunicació, Eva Font, i de la professora Anna Piella, com a representant del jurat. L’esdeveniment també va comptar amb l’actuació en directe d’Anna i Nil Solans.


L’Ajuntament de Manlleu convoca el premi de narrativa Ciutat de Manlleu amb l’objectiu de fomentar la producció literària en català i donar veu a autors emergents. Ara mateix, ja s’està treballant per a la pròxima edició. La idea és vincular el premi a una jornada literària on es celebrin diferents actes i activitats que tinguin relació amb la lectura i l’escriptura.      

Etiquetes:
Cultura