26 d'abril de 2024

Campanya per potenciar el reciclatge dels envasos de vidre al sector de l'hostaleria i la restauració

Es donaran cubells per facilitar la separació dels residus de vidre a tots els bars, cafeteries i restaurants de Manlleu

elter.net 16 de juny de 2021 a les 09:37
La campanya es fa amb la col·laboració de l?entitat sense ànim de lucre Ecovidrio

L’Ajuntament de Manlleu posa en marxa una campanya informativa adreçada establiments d’hostaleria i restauració amb l’objectiu de potenciar el reciclatge dels residus de vidre al municipi. Aquesta campanya es fa amb la col·laboració de l’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio.


A partir d’aquest dimecres, 16 de juny, s’iniciaran visites a tots els establiments generadors de vidre del municipi, fetes per un equip d’informadors ambientals. Es visitaran tots els establiments de la restauració, principalment bars, cafeteries i restaurants, amb la finalitat d’oferir-los cubells gratuïts per facilitar-los la correcta separació dels residus d’envasos de vidre i recordar-los també les obligacions que tenen en matèria de gestió de residus. En aquest sentit, es farà incidència en el compliment de la normativa vigent a Catalunya i al municipi, que fixa l’obligatorietat de separar en origen els residus. Per això, durant la campanya, es verificarà en successives visites si els establiments fan una correcta separació dels residus d’envasos de vidre que generen.


Després d’una primera fase d’informació i anàlisi de les necessitats, la campanya també vol potenciar la dotació d’infraestructures per facilitar la separació i el transport dels residus d’envasos de vidre fins als contenidors de vidre del carrer. Per això, a través de la col·laboració amb l’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio, es lliuraran de forma gratuïta a tot els establiments que ho sol·licitin cubells de diferents capacitats en funció del volum de residus que generin.


A més, el treball de camp també permetrà detectar les àrees d’aportació de contenidors on es serà adient col·locar nous contenidors de vidre amb sistema d’elevació per tal de facilitar el buidat de grans quantitats de residus de vidre, un fet que facilita el reciclatge als grans generadors d’aquest residu, com són els bars i restaurants.

Etiquetes:
Societat