24 d'abril de 2024

Els «Óssos del Pirineu» ocuparan la plaça Fra Bernadí

L'espectacle s'emmarca dins el programa d'activitats preparat per celebrar el Sant Joan a Manlleu

elter.net 19 de juny de 2021 a les 17:10
L'espectacle tindrà lloc a la plaça Fra Bernadí el pròxim dimecres 23 de juny

La celebració de Sant Joan a Manlleu inclourà l’espectacle de carrer ‘Óssos del Pirineu’ de la companyia Tutatis. La representació s’inspira en les festes de l’ós que se celebren durant el mes de febrer en diverses localitats del Pirineu, Andorra i Catalunya del Nord.


La proposta teatral, una visió estilitzada, personal i contemporània de la celebració tradicional; ocuparà la plaça Fra Bernadí el pròxim dimecres 23 de juny a les 18 h. Una rua formada per actors i manipuladors de titelles gegants i un percussionista que omplirà l’espai de sonoritats muntanyenques.


La festa de l’ós simbolitza la sacsejada que suposava per a les societats agrícoles de la zona, el retorn d’aquest l’animal després de la seva hibernació. Les festes muntanyenques, que encara actualment es porten a terme a Prats de Motlló, Sant Llorens de Cerdans o La Mata; serveixen de referència a la companyia Tutatis per a elaborar el seu espectacle, premiat per FETEN, la Fira Europea d’Arts Escèniques per a Nens i Nenes.


L’espectacle ‘Òssos del Pirineu’ forma part del seguit d’activitats que s’han preparat per celebrar la revetlla de Sant Joan. L’organització ha anat a càrrec dels Amics de la Flama del Canigó i dels Focs de Sant Joan de Manlleu-Tradifoc, amb el suport de l’Ajuntament de Manlleu, la Colla Gegantera i Grallera de Manlleu, el Voluntariat de Manlleu i la Diputació de Barcelona.   

Etiquetes:
Societat